Novosti Sport Događanja

Ceki: Nadamo se kako će ovo biti dovoljno, razlika je na kraju mogla biti i veća

30.08.2020. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice napravili su velik korak prema prolasku u drugo kolo kvalifikacija EHF Europske lige.

Ekipa Andrije Nikolića slavila je u rumunjskoj Turdi kod Potaisse, a svi se u klubu nadaju kako će dva razlike biti dovoljni za uzvrat.

Strateg Gorice nam je u najavi ovog dalekog gostovanja rekao kako očekuje pozitivan rezultat. Na kraju ostaje i žal što prednost nije i veća...

"Svaki puta kad izađemo na teren očekujemo pobjedu, tako da se može reći i da smo ovo očekivali. Znali smo kako će biti teško, kako je ovo jako dobra ekipa. Odlično smo se pripremili, a sreća je bila malo na našoj strani."

"Ništa još nije odlučeno. Potaissa Turda je iskusna momčad i nije im važno igraju li kod kuće ili u gostima," naglasio je Nikolić.

-->> Povijesno europsko slavlje: Sladoljev 'spustio roletu', Ćavar i Laljek napunili mrežu Potaissa Turde

Goričani su krajem prvog poluvremena uhvatili pravi ritam, iskusni Sladoljev je zaredao sa sjajnim intervencijama, a Ćavar, Laljek, Novak, Klarica i ostatak ekipe opustio je ruku i podigao razinu igre u napadu.

"Nisam igračima na poluvremenu rekao ništa specijalno. Ponovio sam im kako moraju biti koncentrirani na zadatke koje moraju ispuniti i kako će rezultat doći," zaključio je trener Gorice.

RAZLIKA JE MOGLA BITI I VEĆA

U jednom trenutku na semaforu je bilo i 'plus pet', ali je nekoliko nepotrebnih greška omogućilo domaćinu da uhvati priključak i zadrži nadu za uzvrat.

"Nadali smo kako možemo do pobjede. To je i sportski, uvijek moraš imati taj izazov, čak i protiv boljih ekipa. Potaissa Turda je jako dobra ekipa, gledali smo neke njihove prijašnje utakmice, jako smo se dobro spremili i to je presudilo."

"Nadamo se kako će i ovo biti dovoljno. Kako se razvijala utakmica možda smo očekivali i veću razliku na kraju, ali sad tako je kako je. Nadamo se kako ćemo pobijediti i na našem terenu," poručio je poslije dvoboja kapetan Hrvoje Ceković.

Bio je ovo povratak rukometa nakon prisilne pauze zbog koronavirusa. Epidemiološka situacija nije idealna, ali najvažnije je da se i ovaj sport vratio europsku scenu. Nadamo se kako će testovi i dalje biti negativni...

"Naravno kako je drugačije igrati bez publike. Ona ti daje dodatnu motivaciju i gledatelji su važan dio sporta. U današnja vremena jednostavno se moramo pomiriti s tim."

Ovo je za Goricu bila povijesna pobjeda, prva u Europi. Sad još treba dovršiti posao iduće subote od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

"Mislim kako u ovom trenutku imamo više izgleda za prolaz. Pobijedili smo, igramo doma, vjerujem kako je prednost 60-40 na našoj strani," najavio je Ceki.

Preostala dva hrvatska predstavnika u prvom kolu kvalifikacija EHF Europske lige upisali su poraze, zagrebačka Dubrava na gostovanju u Švicarskoj u Luzernu kod Kriensa 29:27, a vinkovačka Spačva kod Metalurga u Skoplju (35:28). 

Podijeli