Novosti Sport Događanja

Banić 'počastio' Hajdukovce, novi raspad sistema turopoljskog prvoligaša

09.03.2024. / Damir Žbulj

Pokazale su se kao isprazne fraze sve ono što su trener Dinko Jeličić i vratar Ivan Banić pričali u najavi dvoboja s Hajdukom. Jer, ništa se nije promijenilo u odnosu na prošle utakmice, Gorica je većinu utakmice izgledala izgubljeno u vremenu i prostoru, a Banića nije dodatno motivirao puni stadion, ili možda ipak je...

Sva sreća pa je Rudeš već davno ispao iz prvoligaškog društva pa se Gorica ove sezone ne treba bojati borbe za opstanak, no, budućnost kluba na ovoj razini i s ovakvom ekipom je itekako upitna.

 

Jeličić je u početni sastav stavio i Dinamovca na posudbi Gabriela Rukavinu i bivšeg igrača Rudeša Lazarova, 'pojačanja' sportskog direktora Brkljače u ovom zimskom prijelaznom roku, iako to svojim igrama u posljednje vrijeme ni po čemu nisu zaslužili.

 

I ovaj put je kasnio početak utakmice, jer teren nije bio pripremljen na pravi način i jedan gol nije bio prave visine, a od prve minute bilo je jasno kako se oni uporni navijači Gorice, koji su došli kisnuti i smrzavati se na Gradskom stadionu, i nemaju previše tome dobrome nadati...

Bez obzira na probleme i izostanke u svom sastavu, Hajduk je krenuo odlučno, kako i priliči ekipi koja se bori za titulu i bilo je pitanje vremena kad će porozna, neagresivna i dekoncentrirana obrana Gorice pokleknuti. Mogao je Krovinović atraktivno poentirati u 14. minuti, kad je njegov pokuša otišao malo pored vratnice, no, nisu Hajdukovci morali dugo čekati za veliko slavlju na tribinama.

Benrahou je ubacio iz kornera na peterac, nitko u domaćoj obrani nije pravodobno reagirao, a Krizmanić je u konačnici pustio Livaju da se samo nakloni i mirno glavom poentira za vodstvo gostiju od 22. minute susreta.

Hajduk se nije morao previše potruditi niti za drugi pogodak, koji je stigao na isteku prvih pola sata. Mikanović je ubacio na peterac, Banić i Krizmanić su bili na lopti, ali su ju uspjeli odbiti ravno na nogu Benrahoua, koji ju je bez greške zakucao u mrežu.

Banić se nije proslavio, najblaže rečeno, niti u samom finišu prvog dijela, ali nije se proslavila niti cijela gorička obrana. Prvo su kiksali Pršir i Krizmanić, Livaja je izbio sam u prazan prostor, ubacio u 16-erac Gorice, gdje Maloča popravlja svoju pogrešku i blokira njegov udarac, međutim, Banić je na odbijenoj lopti neshvatljivo reagirao te je praktički poklonio gol Amerikancu Pukštasu.

U prvih 45 minuta protiv Hajduka pokazale su se sve mane i nedostaci ove Gorice, koja u završnici sezone mora napraviti radikalne promjene kako bi se pokušalo izaći iz ove nevjerojatne krize.

Jeličić je na poluvremenu izvadio Lazarova i Krizmanića, ubacio Kapulicu i stopera Leša, ali nije to imalo nekog utjecaja na igru domaće momčadi. Hajduk je u nastavku primirio utakmicu, nakon što je u prvom dijelu riješio sve dvojbe oko pobjednika.

Ušli su kasnije i Ilečić, umjesto Matavža, a Jurić umjesto Rukavine, ali domaći nisu uspjeli do kraja zabiti niti počasni pogodak.

Najbliže su tome bili u 73. minuti, kad je Pršir dobro ubacio iz jednog slobodnog udarca, Mateo Leš ostao je zaboravljen na drugoj vratnici, ali jednostavno niti to nije uspio pospremiti u suparničku mrežu. Desetak minuta prije kraja sjajnu loptu u prostor dobio je Jurić, no, Lučić je ostao spreman i priseban te nije dopustio da se mladi napadač Gorice upiše u listu strijelaca.

Završilo je s tih 0:3, iako je Hajduk mogao i do vrha napuniti mrežu Gorice u završnici, Livaja i Kalik su promašili nemoguće, a udarac mladog Prpića je s gol linije izbio Maloča.

Turopoljskom prvoligašu ovo je čak deseti poraz(!) u posljednjih 12 odigranih utakmica i trenutno je samo tri boda udaljen pd pretposljednje Istre, a upravo u idućem kolu na rasporedu je gostovanje u Puli.

 

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli