Novosti Sport Događanja

"Veliki broj navijača Hajduka bit će nam dodatni motiv"

07.03.2024. / Damir Žbulj

Nakon poraza od 'fenjeraša' Rudeša i još jedne slabe partije turopoljskog prvoligaša samo najoptimističniji se mogu nadati nekom iznenađenju u subotu od 17.10 sati protiv Hajduka.

Jedan od njih je trener Dinko Jeličić, koji mora pronaći recept kako izvući svoju momčad iz ove krize.

"Razmišljanje je kao i prije svih utakmica, unazad ovih skoro dva mjeseca. Utakmica koja definira sljedeći niz, protiv protivnika koji je u borbi za naslov prvaka, koji će napuniti naš stadion s velikim brojem svojih navijača i to će i za nas biti dodatni motiv, da u tom ambijentu sve napravimo da usporimo Hajduk, a ubrzamo nas prema izlasku iz krize..."

Neće na raspolaganju imati Marka Soldu, koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona. Ndockyt i Vujnović bi se kroz desetak dana mogli vratiti treninzima, dok je Majstorović već u ponedjeljak u Kranjčevićevoj bio na klupi, ali je još uvijek pitanje koliko on može doprinijeti, pogotovo u dvoboj s 'nabrijanim' Hajdukom, koji će sigurno tražiti revanš za prošlo gostovanje na Gradskom stadionu.

Gorica je tada u završnici, golovima Štigleca i Jurića, stigla do velikog preokreta i 2:1 slavlja. No, bila su to neka druga vremena, kad je Jeličićeva ekipa izgledala na terenu kao prava momčad.

 

"Priprema je usmjerena na to kako mi moramo odigrati, bez obzira tko igrao za Hajduk. Oni imaju dovoljan broj igrača, na svakoj poziciji su pokriveni i imaju dva jako kvalitetna rješenja. Nismo opterećeni, a fokus je da mi što kvalitetnije odradimo utakmicu i da zadržimo tu razinu agresivnosti, kompaktnosti i koncentracije. To nas je i dovelo u ovu situaciju, jer imamo padove u svakoj utakmici i to nas je koštalo rezultata..."

"Vjerujem kako ćemo i sada dati dobar pečat toj utakmici. Koliko god da je situacija takva kakva je, mislim da možemo u ovoj utakmici samo jako, jako puno dobiti," dodao je Jeličić pa se osvrnuo na stanje u svlačionici:

"I u svlačionici su igrači debelo svjesni svega, nije se niti njima lako nositi sa svim stvarima koje su nas snašle. Vidim na treningu da igrači nisu klonuli i da će utakmicu u subotu odraditi na jako dobar način!"

Vidjet ćemo u kakvom će izdanju biti i vratar Ivan Banić, koji će u subotu sigurno biti na velikom iskušenju...

Nakon pobjede nad Slaven Belupom svi smo se nadali kako će Gorica izaći iz te 'crne rupe', ali porazi i slabe partije protiv Dinama i Rudeša vratili su Goricu ponovno u negativnu seriju.

"Ispadanje u Kupu nije neko iznenađenje, jer smo igrali protiv Dinama na Maksimiru. Dok je protiv Rudeša iznenađenje i nažalost, nismo to smjeli sebi dopustiti. Ali, što je tu je. Neće nas nitko izvući iz ove situacije osim nas samih. Dolazi nam Hajduk, bit će sigurno pun stadion, a to će i nama biti motiv više, da se pokažemo i da pokušamo osvojiti bod ili sva tri," poručio je Bane, koji je u posljednje vrijeme ipak imao razloga za slavlje, zbog prinove u obitelji.

Cijeli tjedan traje pomama za ulaznicama.

Dio je već rasprodan u srijedu, a preostale će u prodaju u petak ujutro, ali samo online, što pogoduje navijačima Hajduka.

"Motivacija je veća kad je puni stadion, nego kad igraš pred 400, 500 ljudi. Razlika u kvaliteti, koja objektivno postoji, se smanji kada imaš dodatni motiv, kad je pun stadion, protiv Hajduka koji se bori za naslov. Vidimo tu svoju šansu i vjerujem da ćemo im dobro parirati," dodao je Banić pa zaključio:

"Hajduk vidim u borbi za naslov do kraja, imaju odličnu ekipu, odlične individualce i da će nam biti teško, sigurno hoće. Vjerujemo da možemo nešto napraviti i izvući se iz ove situacije!"

Na otvaranju 26. kola, u petak od 17 sati, igrat će Varaždin i Istra 1961, u subotu će još Lokomotiva od 15 sati dočekati Rudeš, dok će u nedjelju Osijek gostovati kod vodeće Rijeke, a na Maksimir kod Dinama stiže Slaven Belupo.

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli