Novosti Sport Događanja

Banić: Možemo biti još bolji, možemo u utorak proći Hajduk u Kupu!

14.03.2021. / Damir Žbulj

Prvi dvoboj Gorice i Hajduka završio je bez pobjednika, no, to je bila tek uvertira za veliki okršaj istih suparnika u utorak na istom mjestu, kad će pasti odluka tko će izboriti polufinale Hrvatskog nogometnog kupa i dvoboj s Dinamom na Maksimiru.

Gorica je u ranoj fazi subotnjeg dvoboja stigla do prednosti, ali su se gosti 'izvukli' u finišu prvog dijela, nakon što obrana Goričana nije reagirala na pravi način...

-->> Gorica ponovno nadigrala Hajduk, ali uzela samo bod: Bila nam je ovo priprema za utorak

Vratar Ivan Banić morao je puno sudjelovati u igri, a vjerojatno će tako biti i u utorak.

"Pripremali smo se cijeli tjedan na to, znali smo da će nas Hajduk visoko pritiskati i da ću morati više sudjelovati u igri. Prvo poluvrijeme mislim da smo odlično odigrali i stvarno šteta tog primljenog pogotka u završnici, u najgore vrijeme..."

"U drugom poluvremenu možda nismo bili toliko dominantni u posjedu, ali smo imali par dobrih šansi i ostaje mala žal za pobjedom. Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu i šteta što to nismo 'oplodili' s tri boda. No, u ovoj situaciji i bod je OK. Probat ćemo se sada što prije rekuperirati i u utorak proći dalje u Kupu," naglasio je čuvar mreže turopoljskog prvoligaša i poručio:

"Mislim da možemo biti još bolji, imamo širok kadar igrača, bit će nekih rotacija, a mi ćemo dati sve od sebe da prođemo Hajduk!"

Prednost na prvenstvenoj ljestvici Gorice ispred Hajduka i dalje je ogromnih 15 bodova. Splićani imaju dva susreta manje...

"Utakmica je bila vrlo teška u prvom poluvremenu i tražili smo način da ostanemo u igri, gol u završnici prvog dijela donio je ravnotežu na terenu, a nama mirnoću i spokoj da pripremimo drugo poluvrijeme. Zadovoljan sam kako su igrači odigrali ovih 90 minuta protiv momčadi koja nekoliko godina igra zajedno. Ovo danas je bio dobar test. Čeka nas kup za tri dana protiv istog protivnika i moramo se mentalno i tjelesno pripremiti za tu utakmicu," komentirao je subotnji remi trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Hajduk u ove tri sezone još nije pobijedio u Velikoj Gorici i nadamo se kako će tako ostati i poslije četvrtfinala Kupa.

Veliki dvoboj na rasporedu je u utorak od 18 sati.

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli