Novosti Sport Događanja

Gorica ponovno nadigrala Hajduk, ali uzela samo bod: Bila nam je ovo priprema za utorak

13.03.2021. / Damir Žbulj

Niti u svom sedmom gostovanju na Gradskom stadionu nogometaši splitskog Hajduka nisu uspjeli doći do pobjede nad Goricom. Nakon pet uzastopnih poraza upisali su tek drugi remi.

Konačnih 1:1 u 25. kolu HT Prve lige, s obzirom na veliku bodovnu prednost turopoljskog prvoligaša, tek su uvertira za ono što nas čeka u utorak, a to je okršaj istih suparnika na istom travnjaku u borbi za polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Naš sastav protiv HNK Hajduk Split 🔥 #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Saturday, March 13, 2021

Sjajno je momčad Siniše Oreščanina otvorila dvoboj, a nakon šest minuta igre imala je i rezultatsku prednost, nakon što je Mujakić zabio atraktivan autogol petom, poslije ubačaja Matara na peterac.

Gorica je u prvom dijelu premoćno imala posjed lopte u svojim nogama, ali nije to znala kapitalizirati. 

Splićani su do izjednačenja stigli neposredno prije odlaska na predah, i to poslije velike pogreške domaće obrane. Atanasov je iskoristio da niti gorički braniči, a ni vratar Banić nisu uspjeli izbiti loptu ispred svojih vratiju.

U nastavku je Krizmanić izravno iz kornera, uz pomoć vjetra, uzdrmao gredu, sjajne pokušaje imali su i Lovrić i Suk. Najbolji strijelac Gorice je pogodio vratnicu, a pet minuta prije kraja mogao je junak biti Junior, koji nije znao iskoristiti odličnu akciju Lovrića i Krizmanića. Hajduk je tek početkom drugo dijela bio blizu Banića, ali se vratar Gorice obranom zicera Jairu iskupio za pogrešku kod primljenog pogotka. Na odbijenu loptu natrčao je Todorović, ali je Babec to uspio zaustaviti.

"Mislim da smo 60 minuta izgledali onako kako bismo htjeli izgledati. Mogli smo imati jedan ili dva gola prednosti. Hajduk se stabilizirao, dobar su protivnik, a nakon svega što smo vidjeli sam zadovoljan. Manje rezultatom, a više kako smo izgledali većinu utakmice. Išli smo mi po taj drugi gol, igrači su osjetili da možda i zaslužuju više," analizirao je strateg Gorice pa dodao:

"Idemo dalje!"

"Mislim da defenzivna postava Hajduka ima dosta veze s nama. Jednostavno smo jako dobro radili stvari koje treniramo i analiziramo. Stvarno je bio užitak gledati utakmicu s klupe u prvih 45 minuta, visio je u zraku taj drugi gol. A u najgorem trenutku smo primili zgoditak, koji je usmjerio ovaj dvoboj. Bilo je realnije da mi zabijemo drugi gol, nego do oni izjednače."

Utakmica Gorice i Hajduka u utorak na Gradskom stadionu bit će vrijedna polufinala Hrvatskog nogometnog kupa i okršaja s Dinamom na Maksimiru.

"Nadamo se da ćemo biti dobri i u utorak. Poslužila nam je i ova utakmica kao priprema. Imamo širok roster, tako smo i planirali. Mislim da nas čeka opet dobra utakmica," zaključio je Oreščanin.

Na prvenstvenoj ljestvici Gorica i dalje ima 15 bodova prednosti ispred Hajduka, koji ima dvije odigrane utakmice manje.

(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

 

Podijeli