Novosti Sport Događanja

Ban Jelačić bez problema svladao Milka Trninu

28.10.2019. / Juraj Odrčić

Derbi 1. ŽNL Istok igrao se ove nedjelje u Vukovini. Sastale su se prva i treća momčad prvenstvene ljestvice. Domaći su u ovaj susret krenuli bez nekoliko važnih igrača koji su pauzirali zbog kartona, te su gosti u tome vidjeli svoj šansu. No, čim je susret krenuo, igrala je samo jedna momčad, ona domaća, a gosti su od početka bili slabi i indisponirani. Tako je bilo kroz cijelu utakmicu i rezultat od 4:0 zapravo nije realan, već je on trebao biti mnogo izraženiji za domaću momčad da su igrači bili samo malo više koncentriraniji.

Domaći su dolazili u šanse bez problema, posebice preko lijevog boka gostujuće momčadi. Kao najveća prepreka pokazao se gostujući vratar Moguljak koji ih je spašavao u svim situacijama sve do 25. minute kada gužvu u kaznenom prostoru i nekoliko odbijanaca koristi Smok i dovodi Ban Jelačić u vodstvo. Do kraja poluvremena domaćini ne koriste nekoliko sjajnih prilika, a gosti su zaprijetili sa dva dalekometna udarca od kojih je jedan završio izvan gola, a drugi je sjajno obranio domaći vratar Sakač.

To je bilo zapravo sve od igrača Milke Trnine koji u drugom poluvremenu nisu zaprijetili domaćim vratima. Odmah na početku drugog dijela zabija Mršić, a ubrzo utakmicu rezultatski rješava Galinsky. Isti igrač postavlja konačnih 4:0 pred kraj regularnog dijela nakon lijepe asistencija Matkovića. Igrači Ban Jelačića i u drugom dijelu promašili su nekoliko izglednih situaciji, čime najsretniji mogu biti gosti koji su mogli doživjeti pravu katastrofa.

Ban Jelačić je lakše od očekivanog pobijedio goste, te se sada okreće teškom gostovanju kod svog imenjaka iz Banova. Vukovinci do zimske stanke imaju još tri utakmice. Nakon gostovanja u Banovu, slijede im dvije domaće utakmice kontra Ostrne i Meštrice, a u zadnjem kolu su slobodni.  

Podijeli