Novosti Sport Događanja

Baković: U drugom poluvremenu sve je sjelo na svoje mjesto. Idemo dalje!

04.11.2020. / Damir Žbulj

Sjajnu partiju pružili su košarkaši Gorice protiv Adria Oil Škrljeva, deklasirali su protivnika, utrpali čak 111 poena i na najbolji mogući način se vratili utakmicama poslije pauze zbog koronavirusa, samoizolacije i propuštenih dvoboja sa Šibenkom, Alkarom i Vrijednosnicama Osijek.

"Napokon smo se vratili utakmicama! Jedva sam čekao da sve to ponovno krene, iako nisam znao što nas čeka. Mislim kako smo energetski dosta dobro reagirali, imali smo i preciznost..."

"Međutim, vidjelo se da smo neko vrijeme bili bez treninga, jer smo olako i naivno primali neke koševe. Pritiskom po cijelom terenu su nas malo poremetili i da smo tada bolje reagirali mogli smo utakmicu prelomiti već u prvoj četvrtini," naglasio je trener Josip Sesar nakon dvoboja.

Smiren i racionalan, kao i uvijek.

Velikogoričke Bikove u subotu čeka gostovanje u Zadru, a nakon toga put u Srbiju na prvi turnir regionalne ABA 2 lige. Prvi dvoboj u STC Zlatibor protiv KK Široki igra se u srijedu, 11. studenog. Dva dana kasnije protivnik je banjalučki Borac, u ponedjeljak 16. studenog Gorica igra protiv slovenskog Heliosa, a premijerni turnir Sesarova momčad zaključit će 18. studenog protiv Slobode iz Užica.

"Nakon svega što smo preživjeli mogu biti zadovoljan načinom kako smo se vratili. Sad nas čeka energetsko dizanje momčadi i utakmica protiv Sonik Puntamike u Zadru," poručio je Sesar.

-->> Razjareni Bikovi: Gorica nakon izlaska iz samoizolacije 'izbombardirala' i razmontirala Adria Oil Škrljevo

Goricu je predvodio Marko Baković s 24 poena, no, apsolutno su svi dali svoj doprinos.

"U početku smo možda bili malo van ritma, malo su bile noge 'teške' nakon što smo se vratili treninzima. Glava je htjela, ali tijelo nije slušalo. U drugom poluvremenu je sve sjelo na svoje mjesto, šutevi su ulazili, povezali smo svoje redove i zaključili ovu utakmicu. Idemo dalje," zaključio je autoritarno Baković. 

Nakon pet odigranih susreta velikogorički premijerligaš ima pobjede nad Splitom, Zabokom, Zadrom i Škrljevom te poraz od Cibone te se polako, ali sigurno vraća tamo gdje mu je i mjesto. U sam vrh domaćeg košarkaškog prvenstva. 

(Foto: HKS, Marin Sušić)

 

Podijeli