Novosti Sport Događanja

Razjareni Bikovi: Gorica nakon izlaska iz samoizolacije 'izbombardirala' i razmontirala Adria Oil Škrljevo

03.11.2020. / Damir Žbulj

Gotovo mjesec dana prošlo je od posljednje utakmice košarkaša Gorice i to se uopće nije primijetilo. Naprotiv, izgleda da su koronavirus i samoizolacija u ekipi samo probudili dodatnu motivaciju i Adria Oil Škrljevo u Gradskoj sportskoj dvorani nije imalo nikakve šanse...

Trener Josip Sesar majstorski je pripremio svoju momčad, pametno je rotirao, dozirao minutažu svojim igračima, a oni su mu uzvratili na najbolji mogući način, fantastičnom partijom i više nego uvjerljivom pobjedom sa 111:73.

Gosti su ravnopravan suparnik bili tek u finišu prve dionice, kad su serijom ubačaja smanjili zaostatak na 24:20, no, to nije bilo realno stanje stvari na parketu.

Goričani su praktički tijekom cijelog dvoboja sjajno obavljali svoje zadatke, na obje strane terena, a bili su i fenomenalno šuterski raspoloženi.

Na poluvremenu je razlika već bila dvoznamenkasta, dok je ključna bila treća dionica u kojoj su 'razjareni' Bikovi u potpunosti razmontirali protivnika i otišli na 30 poena razlike.

U posljednjoj četvrtini trebalo je samo dovršiti posao, ali utakmica je odrađena maksimalno profesionalno do samog kraja i u protivničkom košu na kraju je završilo čak 111 poena, što je i ovosezonski rekord Gorice u HT Premijer ligi.

Na ulasku u posljednjih deset minuta Gorica je za tricu imala nevjerojatnih 14/25, a do kraja utakmice upisala je čak 31 asistenciju, što je podatak na kojeg će trener Sesar biti posebno ponosan.

Marko Baković je predvodio napad s 24 poena, Ivan Majcunić je dodao 16 koševa (4/6 za tricu).

Jedina loša vijest nakon ove utakmice moguća je ozljeda Lovre Mazalina, koji je prije završnice morao napustiti parket, uz bolnu grimasu. U obrambenoj reakciji stradala je šaka i možemo se nadati kako hrvatskog reprezentativca to neće izbaciti iz stroja. Škrljevu je ubacio 14 poena, uz odličan postotak šuta.

Dvoznamenkasti su bili još i Krešo Ljubičić s 13 poena i šest skokova te Mate Kalajžić s deset koševa i pet asistencija.

Svi igrači su dobili svoju minutažu, a posebno je razveselio i junior Hrvoje Majcunić, koji je u finišu upisao svoje prve seniorske koševe za Goricu.

Najviše problema domaćinu je stvorio centar arkim Roberson, koji je uz šut iz igre 9/9 na kraju upisao 23 poena. 

Naredni izazov Goričane čeka u Zadru kod Sonik Puntamike, a idući tjedan kreće i regionalna ABA 2 liga, po turnirskom modelu. Prva četiri kola igrat će se na Zlatiboru u Srbiji, Gorici je u srijedu 11. studenog prvi protivnik KK Široki.

Sesara i njegove košarkaše u narednim tjednima čeka 'pakleni' raspored, nadamo se kako neće imati problema s ozljedama.

Podijeli