Novosti Sport Događanja

Anđelić junak Turopolja, Kučani imaju minimalan zaostatak

27.07.2020. / Damir Žbulj

Još su samo dva kola ostala do kraja Malonogometne lige Turopolja i Posavine u kojima će se voditi velika borba za osvajanje naslova prvaka.

Dosadašnji pobjednici svih pet izdanja lige subotnjom su pobjedom u derbiju s liderom smanjili zaostatak na samo jedan bod, a minimalna razlika na vrhu ostala je i nakon nedjeljne akcije u Bukevju...

-->> Kuče nakon slavlja u derbiju ponovno u igri za šestu uzastopnu titulu

Turopolje je pogotkom u završnici slomilo otpor Mraclina, junak je bio Anđelić, a ova će se pobjeda možda pokazati i ključnom u pohodu na trofej!

U idućem kolu čeka ih okršaj protiv Novog Čiča, koji će 1. kolovoza biti i domaćin 12. kola umjesto Kosnice. U zadnjem nastupu čeka ih 'probuđeni' Drnek, ekipa koja je u proteklog vikenda golovima Kelina, Maleca i Žarine prvo 'skinula' Vukovinu, a onda nadigrala i Čičku Poljanu, uz dva pogotka Ščrbaka i jedan Žarine.

Kučani su šampionske ambicije i u ovoj sezoni istaknuli slavljem u najvećem derbiju protiv vodećeg Turopolja, a potvrdili spektakularnom pobjedom nad Lazinom Čičkom, u kojoj su protivničku mrežu tresli čak devet puta. Hajduk je dao pet komada, a po jednom su precizni bili Jančetić, V. Lučić, T. Lučić i Đuračić.

U subotu ih čeka dvoboj s Mraclinom, a u posljednjem kolu igraju protiv Jagodnog, koje je na SRC Ilica golovima Sudara (2), Vukadina (2) i Jakovljevića s 5:1 deklasiralo Buševec...

Posrtaje glavnih favorita iz sjene vreba Vukovina, nakon što je u nedjelju u Bukevju s 4:2 opravdala ulogu favorita protiv Veleševca. Šipić i Nikić zabili su svaki po dvaput. Za prvim mjestom zaostaju četiri boda, a čekaju ih utakmice protiv Bukevja i Buševca.

Najbolji strijelac je Harambašić iz Gornjeg Podotočja, a glavna vijest je da nije zabio u nedjeljnom 1:1 remiju s Bukevjem. No, zato je dvaput bio precizan u subotnjem slavlju nad Veleševcem te se zaustavio na 16 golova. Prvi pratitelj ostao je Šejić s deset zgoditaka.

U Novom Čiču akcija u subotu počinje u 16 sati utakmicom Bukevja i Vukovine, nakon njih na teren izlaze Gornje Podotočje i Buševec, a onda i Lazina Čička i Jagodno. Veliki okršaj Kuča i Mraclina na rasporedu je od 18 sati, a odmah nakon igraju vodeće Turopolje i domaćin. Na kraju 12. kola snage će odmjeriti Veleševec i Čička Poljana.

Podijeli