Novosti Sport Događanja

30. lipnja sjednite na bicikl i upoznajte bolje Turopolje

22.06.2018. / Sportska redakcija

Kada su članovi VG TUR TEAM-a prije tri godine osmislili i pokrenuli Turopoljsku Milju, nisu mogli niti zamisliti da će ova biciklistička manifestacija u tako kratkom roku steći svoju prepoznatljivost, ne samo na području Turopolja, već i daleko šire. Prva dva izdanja odrađena su na sjajnoj razini, zbog čega organizatori i za ovu godinu najavljuju još jedan nezaboravan provod uz mnoštvo dobre zabave, ali i otkrivanje još neotkrivenih područja Turopolja, jer moto cikloturističkog maratona Turopoljska Milja upravo je „Upoznaj bolje Turopolje“.

-Pripreme su u završnoj fazi. Ruta i stajališta su dogovoreni. Odrađujemo posljednje dogovore i obilazimo sponzore kako bismo svim sudionicima osigurali bogat startni paket i bogate nagrade u tomboli u kojoj sudjeluju svi plaćanjem kotizacije- rekao je predsjednik VG TUR TEAM-a Bruno Gregl.



Očekuje se 500- tinjak sudionika

Ako je lanjska Turopoljska Milja bila putokaz kako treba raditi ovakve evente, onda sve sudionike i ove godine očekuje slična avantura uz mnoštvo dobre zabave. Turopoljska milja održava se dionicom ukupne dužine od 55 kilometara, s ukupno četiri stajališta koja su pomno odabrana kako bi se sve sudionike upoznalo s kulturnom i povijesnom baštinom Turopolja. Osim naveden baštine na stajalištima su dodatno organizirani razni društveni događaji, te okrjepa svih sudionika s osvježavajućim pićima i hranom.

-Svake godine se trudimo ponuditi nešto novo, kako ne bi bilo sve monotono. Naša prva Milja bila je veliki bum u svijetu biciklijada, jer mi smo u Turopolje doveli cikloturizam. Propitivali smo se dosta što ponuditi ove godine, no vjerujem da smo opet pogodili- priča nam predsjednik Gregl.

Turopoljska Milja je rekreativnog karaktera, i upravo zbog toga privlači sudionike svih uzrasta, a njihov broj iz godine u godinu raste. Lani je bilo više od 330 sudionika, dok se ove godine može očekivati i petstotinjak biciklista, jer glas o Turopoljskoj Milji daleko se čuje.

Ruta ulazi i na područje Sisačko- moslavačke županije

Kako su u prethodne dvije Milje pokazali brojne ljepote istočnog i zapadnog dijela Turopolja, zbog čega je za ovu godinu napravljen i iskorak u planiranju rute koja će po prvi puta ući i na područje Sisačko- moslavačke županije. Start je u već tradicionalnoj bazi VG TUR TEAM-a u CB Bambus u Pleškoj ulici, odakle se kreće prema Novom Čiču, Vukovini, Turopoljskom lugu, Peščenici, Gornjem Vukojevcu, Pustikama, Krušaku, Ključić Brdu, Maloj Buni s ciljem u CB Bambus. Kao i prijašnjih godina osmišljena su četiri stajališta; Etno selo Novo Čiče, Turopoljski lug, Gornji Vukojevac i Izletište Ključić Brdo.

-Svake godine nastojimo napraviti jako dobru feštu tako da svi budu zadovoljni. Vjerujem kako ćemo sve podići na još višu razinu. Pripremamo i nekoliko iznenađenja, tako da sam uvjeren da će svi biti zadovoljni kako je to bio slučaj i na prethodne dvije Milje- kazao nam je Bruno.

Online prijave otvorene do 29. lipnja

Prijave za sudjelovanje otvorene su, a interes je već sada iznenađujuće velik.

-Već sada smo nadmašili broj lanjskih online prijava, a prijave su tek započele. Najavljeno je nekih petstotinjak sudionika. Mi se za to pripremamo i poduzet ćemo sve da svi budu zadovoljni i sretni što su još jednu godinu bili s nama- rekao je predsjednik VG TUR TEAM-a.

Online prijave otvorene su do 29. lipnja, a prijave su moguće OVDJE. Isto tako prijavit će se moći i na dan održavanja Turopoljske Milje, 30. lipnja. Kotizacija za sudjelovanje je 20 kuna, a kako nam je otkrio predsjednik Gregl jedna od želja je da se u budućnosti kotizacija i ukine, za što će biti potrebno uključivanje sponzora koji se svake godine odazivaju u sve većem broju.

Dodatna tombola

Osim što svi sudionici plaćanjem kotizacije u iznosu od 20 kuna sudjeluju u tomboli gdje se mogu osvojiti vrijedne nagrade, organizatori su ove godine odlučili napraviti još jedan iskorak prema naprijed te su se odlučili na još jednu tombolu za koju će učešće biti 10 kuna. Vrijedi se naći i u tom bubnju, jer GIANT je osigurao vrijednu nagradu. (FOTO: Mirko Janković)

Podijeli