°C 19

Violinama do polufinala u Supertalentu

30.10.2017.

ivana

Ljubitelji televizijskog šoua Nove TV "Supertalent" u sinoćnjoj emisiji zasigurno su primijetili dvojac na violinama koji je osvojio izravan plasman u polufinale svojom energičnom izvedbom. Riječ je o Leopoldu Stašiću (22) iz Donje Lomnice i Antoniju Palanoviću (23) iz Samobora.

Obojica su studenti violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Oresta Shourgota, a u Supertalent su stigli nakon što su primijećeni kako sviraju na zagrebačkim ulicama.

Nastup u polufinalu direktno su osvojili nakon što je na prve komentare žirija Martina Tomčić svojim kolegama odgovorila "Nemate pojma!" i pritisnula zlatnu gljivu.

-Nismo se previše pripremali, vježbali smo koliko smo stigli, ali sada kada smo dobili izravni ulaz u polufinale pokazat ćemo da možemo još puno bolje i bacamo se na posao. Gotovo nitko od prijatelja nije znao da smo na Supertalentu, svima smo javili u nedjelju da gledaju i bili su u pozitivnom šoku-rekao nam je Leopold Stašić koji je apsolvent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje mu je ostalo napraviti tek diplomski rad, a slobodno vrijeme provodi na raznim nastupima.

(foto:NovaTV)-Trenutno sviram u Zagreb Balkan jazz bendu. To je bend koji djeluje godinu dana, ali dobro nam je krenulo, ljudima se sviđa, a mi na taj način uživamo u svom hobiju, pa nas se može čuti u raznim zagrebačkim klubovima i bližoj okolici- kazao je Leopold koji najradije svira klasiku i jazz jer kako kaže tu vrstu glazbe najviše i poštuje. Uz osvajanja prvih nagrada na raznim glazbenim natjecanjima, do sada je i surađivao s domaćim glazbenicima. Violinu svira od svoje sedme godine, i u tome vidi svoju budućnost.

- Volio bih se baviti klasikom i htio bih postati džezer, a vidjet ćemo gdje će me put odvesti-kaže mladi Stašić.

Rock na violinama?

Antonio Palanović dolazi iz Samobora i na 5. je godini Muzičke akademije.

-Obitelj i prijatelji bili su vrlo ushićeni i sretni zbog nas. Došli smo s namjerom da ćemo proći dalje, ali nismo očekivali direktan prolaz- kazao je Antonio Palanović kojem su najveća podrška obitelj, djevojka i prijatelji. I on svira violinu već godina i u glazbi vidi svoju budućnost. Nisu mu strani ni nastupi za Zagrebačku filharmoniju, tamburaški orkestar i Samoborske gudače, ali i poznate DJ-e među kojima je i Faithless, pa iskustva svakako ima.

-Očekujemo da ćemo se više potruditi za nastup u polufinalu i stići do finala, a publici poručujem da u polufinalu mogu očekivati veliku rokericu-zaključio je Antonio.