°C 12

U Turopolju uhvaćen s 2,1 promila, jutros krenula nova akcija

09.10.2018.

Petar Brnada

Gorička policija je tijekom proteklog produženog vikenda provela akciju „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ prilikom koje je utvrđeno ukupno 90 prometnih prekršaja.

Naime, policija je zabilježila 53 prekršaja nepropisne brzine, dva prekršaja upravljanja vozilom dok traje mjera zabrane upravljanja, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepropisnog parkiranja, deset ostalih prekršaja te deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 55-ogodišnjeg vozača osobnog automobila u Turopolju, Turopoljska BB, u koncentraciji od 2,12 promila, i to u ponedjeljak u 21 sat, izvijestili su iz policije.

Jutros krenula akcija nadzora brzine

Na području Policijske postaje Velika Gorica jutros u 9 sati započela je Preventivno- represivna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila“ koju će gorički plavci provoditi sve do 17 sati.

Kako navode iz policije, akcija će se provesti na gradskom području Velike Gorice gdje je po statističkim podacima stradalo najviše sudionika u prometu.

-Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača, tj., pridržavanja brzine kretanja vozila jer je brzina jedna od najvećih  uzročnika prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama i teško ozlijeđenim osobama, kao i jedan od najvećih uzročnika nastanka prometnih nesreća- kazali su iz policije