Novosti Sport Događanja

"Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan!

23.01.2023. / Klara Kosić

Gradska četvrt "Miljenko Granić" proslavila je jučer, 22. siječnja, svoj dan. 

Nakon što su zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i na grobu Miljenka Granića, članovi Vijeća Gradske četvrti  „Miljenko Granić“ pripremili su prigodan program u svojiim prostorijama gdje je prezentiran dosadašnji rad. 

Prisutnima su Dan Gradske četvrti "Miljenko Granić" čestitali i predstavnici susjednih gradskih četvrti: Ivana Mlinar iz GČ Hrvatski Velikani, Damir Slojšek iz GČ Kurilovec, Deniz Kaya Guneš iz GČ Vladimir Nazor, a prisustvovali su i članovi Gradskog vijeća, kao i njegov predsjednik, Darko Bekić, koji se osvrnuo na važnost četvrti  i njene probleme.

- Ova četvrt zauzima oko pola gradske jezgre, stoga je doprinos naše gradske četvrti iznimno velik, ali isto tako velike su i njene potrebne.  Problema smo svjesni. Neki infrastrukturni projekti za ovu godinu su pri samom kraju. Početkom veljače dobit ćemo novi vrtić u našoj gradskoj četvrti za 60 novih vrtićanaca. Tu je naravno standardni problem prometnica u užem dijelu naše četvrti na kojem se intenzivno radi u gradskoj upravi i trebalo bi se riješiti do kraja ovoga mandata – rekao je Bekić.Predsjednik Gradske četvrti "Miljenko Granić", Igor Fiolić, predstavio je dosadašnji rad Vijeća - u godinu i pol dana u cilju transparentnosti pokrenula se  web stranica mojkvart.info na kojoj su objavljene sve aktualnosti iz gradske četvrti, kao i dokumenti sa sjednice, financije, projekti, planovi i izvještaji, a preko web stranice nastoji se uključiti i građane da aktivno sudjeluju u svim pitanjima njihove gradske četvrti. Fiolić je također istaknuo i suradnju s drugim gradskim četvrtima kao i suradnju s Gradom u cilju rješavanja zajedničkih problema i poboljšavanju standarda života.

Za bolju komunikaciju s građanima, ali i kako bi se razvili novi sadržaji, Vijeće je odlučilo dvoranu besplatno ustupiti zainteresiranim građanima za njihove aktivnosti.

- Ovu dvoranu smo nastojali što više uključiti za ravne aktivnosti. Svi koji žele raditi nešto društveno korisno dobit će dvoranu besplatno za korištenje. Isto tako postavili smo stolove za stolni tenis, pa tko hoće može nedjeljom doći baviti se malo sportom. Također su postavljeni stolovi za stolni tenis na vanjskoj površini u kvartu, a posađene su i nove sadnice za zeleniji okoliš  – istaknuo je Fiolić, a najavio je kontinuitet dosadašnjeg rada.- Ako hoćemo nešto promijeniti, ključno je da se svi građani uključe. I dalje ćemo pritiskati Grad da se ubrza u nekim stvarima i pozivati nove udruge i inicijative da koriste dvoranu. Isto tako nam je u planu u proljeće potaknuti druge gradske četvrti na sportske igre. Uskoro ćemo oformiti svoje sportske ekipe i izazvati druge gradske četvrti. Transparentnost će i dalje biti prioritet, kao i suradnja s Gradom – najavio je Fiolić.

Puno toga čeka još ovu gradsku četvrt, no prije svega trebalo je proslaviti ovaj dan uz dobro društvo i zabavu. Plesači UŠ Franje Lučića prikazali su publici ljepote baleta dok su Željka Marinac i Toni Brkić pokazali su društvene plesove, a mlada grupa Reformatori zaokružili su slavlje poznatim rock pjesmama. 

Galerija slika

"Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan! "Transparentnost će i dalje biti prioritet": Gradska četvrt „Miljenko Granić“ obilježila svoj dan!

Podijeli