Novosti Sport Događanja

Prava harmonija vladala je tijekom rasprave: Prijedlog gradonačelnika Krešimira Ačkara podržala i opozicija

29.09.2022. / Anes Šuvalić

Četvrta točka dnevnog reda 8. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice ujedinila je poziciju i opoziciju, što se rijetko viđa. Riječ je prijedlogu Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Velike Gorice. Odlukom se broj upravnih tijela smanjuje se s dosadašnjih 12 na 9, odnosno pet službi i četiri upravna odjela.

• Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti objedinjavat će rad dosadašnjih Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport i Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

• Upravni odjel za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove Europske unije objedinjavat će rad dosadašnjih Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije i Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj.

• Upravno odjel za prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša objedinjavat će rad dosadašnjih Upravnog odjela za provedbu dokumenata, prostornog uređenja i građenja i poslove koji se odnose na prostorno planiranje i zaštitu okoliša koji su do dana stupanja na snagu ove Odluke obavljani u Upravnom odjelu za urbanizam i zaštitu okoliša.

Stupanjem na snagu ove odluke gradska uprava bit će podijeljena na Službu Gradske uprave, Službu Gradskog vijeća, Službu mjesne samouprave, Službu za financije, Službu za unutarnju reviziju te Upravni odjel za komunalne djelatnosti i promet, Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti, Upravni odjel za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove Europske unije te Upravni odjel za prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Za odluku jednoglasno su glasali svi vijećnici. Prava harmonija je vlada tijekom rasprave, prijedlog odluke gradonačelnika Krešimira Ačkara u ime svojih stranačkih klubova podržali su i predstavnici opozicije.

Podijeli