°C 16

Ministarstvo pravosuđa pohvalilo VG Komunalac za probacijski rad

12.01.2017.

Nefertum IT

Ministarstvo pravosuđa u znak zahvalnosti za doprinos u kvalitetnom radu probacijske službe dodijelilo je VG Komunalcu priznanje kao najboljem probacijskom partneru tijekom 2016. godine.

Ovo priznanje dodjeljuje se za izniman rad u resocijalizaciji i reintegraciji osuđenika koji su zatvorsku kaznu zamijenili radom za opće dobro i  tako "otplatili svoj dug društvu". Na taj način omogućuje se uključivanje u društvenu zajednicu te razvijanje svijesti od štetnosti određenih oblika ponašanja i odgovornosti za štetne posljedice izazvane počinjenim kaznenim, odnosno prekršajnim djelom.

Temeljem suradnje s Ministarstvom pravosuđa u proteklom periodu osuđenici su uspješno izvršili rad za opće dobro u VG Komunalcu d.o.o.

- U probacijski program je do sada bilo uključeno oko 25 ljudi na poslovima u Velikoj Gorici, a kroz taj program država dnevno štedi 400 kuna po osuđeniku koliko košta "smještaj u zatvoru". Nama ti radnici uvijek pomognu, besplatni su, i najčešće izvršavaju radove na grobljima - objasnio nam je Dragan Perić, direktor VG Komunalca.

vgkomunalacprob2.jpg

Iz VG Komunalca zahvaljuju Ministarstvu pravosuđa, Upravi za kazneno pravo i probaciju te Prekršajnim sudovima na dodijeljenom  priznanju i dosadašnjoj suradnji te vjeruje kako će ovo priznanje potaknuti druge subjekte na razini jedinice lokalne samouprave na podizanje svijesti i uključivanje u  ovaj koristan oblik društveno poticajnog ponašanja.

komunalacprob1.jpg