Novosti Sport Događanja

„Ludi četvrtak“: U jednom danu čak sedam prometnih nesreća, ozlijeđene su tri osobe

14.01.2022. / Petar Brnada

Na području grada Velike Gorice ovog tjedna zabilježeno je ukupno 10 prometnih nesreća što ne odskače drastično od prosjeka, no svakako je neuobičajeno što se čak sedam nesreća dogodilo tijekom jučerašnjeg dana.

Polupalo se ukupno 14 automobila, a sreća u nesreći(ma) je da je ozlijeđenih osoba bilo samo u jednom sudaru.

Dvije prometne nesreće dogodile su na području Velike Mlake. Prva se dogodila na sada već kobnom raskrižju Zagrebačke ulice i Ulice Nikole Kramarića o čemu smo s mjesta događaja izvijestili u kratkom roku. Sudarila su se dva osobna automobila, a ozlijeđeno je troje ljudi iako kvalifikacije njihovih ozljeda i dalje nisu poznate.

U Velikoj Mlaki došlo je do još jedne prometne nesreće i to u Kramarićevoj ulici na broju 40. Nesreću je uzrokovalo neoprezno skretanje, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Prometna nesreća dogodila se i u Mikulinovoj ulici u Maloj Buni gdje je došlo do naleta na parkirani automobil čime je nastala materijalna šteta, a jedan sudar dogodio se i u Velikoj Buni u Podvorničkoj ulici. Kako doznajemo iz policije došlo je do sudara dva vozila i to zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake.

Raskrižje Andrije Kačića Miošića i Kurilovečke ulice koje je već dobro poznata crna točka u prometu na području grada, također se našlo među poprištima prometnih nesreća tijekom jučerašnjeg dana.

Kao i nebrojeno puta do sada na tom raskrižju došlo je do oduzimanja prednosti, no ovog puta srećom nitko nije ozlijeđen.

Jedna prometna nesreća dogodila se i na raskrižju Školske i Odranske ulice u Lomnici. Uzrok je bila neprilagođena brzina, a nastala je samo materijalna šteta. Iz policije doznajemo da je jedan od vozača napuhao 0,92 promila alkohola u krvi.

Bilo da je riječ o nepažnji, žurbi, manjku koncentracije ili nepoštivanju prometnih propisa i pravila, opreza na cestama nikada dosta. Stoga imajte to na umu svaki puta kada sjednete za volan i sjetite se da vas uvijek netko čeka da se "žive glave" vratite svome domu.

Podijeli