Novosti Sport Događanja

Kad korona zakomplicira život: Deset razreda u "Kumičiću" prelazi na online nastavu

06.10.2020. / Ivana Ćurić

Zbog trenutačne epidemiološke situacije unutar škole te organizacijskih poteškoća jedan turnus predmetne nastave u OŠ Eugena Kumičića prelazi na online nastavu do 16. listopada.

Iako je Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije s jutrošnjim izvješćem potvrdio da od jučer Gorica nije evidentirala novi slučaj zaraze koronavirusom, u međuvremenu je stigla vijest kako zbog organizacijskih poteškoća uzrokovanih epidemiološkom situacijom jedna smjena predmetne nastave u Osnovnoj školi Eugena Kumičića prelazi na online nastavu.

-S obzirom na to da su u našoj školi dvoje učenika pozitivni na koronavirus Epidemiološka služba je procijenila da bi bilo dobro da u samoizolaciju odu i učitelji koji su bili u tom razredu. Tako se dogodila situacija da nam pola učitelja predmetne nastave ne bi moglo dolaziti u školu i ne bismo mogli normalno održavati nastavu. Po preporuci epidemiologa odlučili smo, predostrožnosti radi, ali i zbog organizacijskih poteškoća, prebaciti cijelu prvu smjenu predmetne nastave u online nastavu-rekla nam je ravnateljica Snježana Ruklić.

Online nastavu do 16. listopada imat će tako deset razrednih odjeljenja, dok će druga smjena viših razreda ići normalno na nastavu u školu. 

-Spomenutih dvoje učenika u jednom razredu koji su pozitivni na COVID-19, za jednog nemamo informaciju gdje je bio izvor zaraze, a drugi je imao kontakt s prethodno oboljelom osobom izvan škole. Od ovog ponedjeljka ukupno sedmero učenika nam je u samoizolaciji jer su bili u kontaktu s ukućanima ili rođacima koji su bili pozitivni na koronu-dodala je ravnateljica.

Uz to prošlog tjedna pisali smo kako su na koronavirus pozitivne i pet djelatnica i jedan pomoćnik u nastavi u ovoj školi za koje se pretpostavlja da je izvor zaraze bilo privatno druženje izvan škole.

-Redovito smo u kontaktu s epidemiolozima, pridržavamo se svih mjera u školi, vidjet ćemo kako će se situacija dalje odvijati. Ova mjera je nastupila zbog organizacijskih poteškoća jer je drugačije nemoguće izorganizirati nastavu-zaključila je ravnateljica Ruklić.

Podijeli