Novosti Sport Događanja

Na COVID-19 pozitivne četiri djelatnice u OŠ Eugena Kumičića

01.10.2020. / Ivana Ćurić

Nakon jutrošnje objave kako u posljednja 24 sata Velika Gorica ima potvrđena još šest nova slučaja zaraze koronavirusom, stiže vijest kako su među njima četiri učiteljice iz OŠ Eugena Kumičića.

-Potvrđeno je kako su četiri profesorice predmetne nastave u OŠ Eugena Kumičića pozitivne na koronavirus. Još pet profesorica je upućeno na testiranje. Prema izjavama zaraženih djelatnica pretpostavlja se da je mjesto širenja zaraze privatno druženje izvan škole na kojem su sve bile. Za vrijeme boravka u školi sve su se djelatnice pridržavala epidemioloških mjera: obaveznog nošenja maski i održavanja distance. Daljnje mjere škola će poduzeti prema preporukama epidemiologa, o čemu će javnost biti pravovremeno obavještena- doznaje se od gradskog Stožera civilne zaštite.

Prostori škole se pojačano čiste i dezinficiraju te redovito provjetravaju. Učenici i djelatnici škole pridržavaju se epidemioloških uputa HZJZ-a.

- Cijelo vrijeme smo u kontaktu s epidemiološkom službom te se pridržavamo njihovih uputa i preporuka. Trenutna epidemiološka situacija u školi je dobra i stalno se prati. Kod učenika i ostalih djelatnika nije uočena pojava simptoma COVID-a - poručuje ravnateljica Snježana Ruklić dodavši da se nastava odvija normalno.

 

Podijeli