°C 1

FOTO Na zebri kod policije postavlja se uzdignuti pješački prijelaz

05.12.2019.

Petar Brnada

MOST-ov gradski vijećnik Damir Slojšek na jutrošnjem Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća podsjetio je na problem vidljivosti i nedovoljne označenosti pojedinih pješačkih prijelaza na području grada pritom naglasivši prijelaz kod pošte i policije gdje je nedavno nastradao 16-godišnji dječak.

-Ono što je problem tih zebri je rasvjeta, odnosno nevidljivost, pa me zanima što se planira poduzeti u vezi toga- upitao je vijećnik Slojšek.

A za vrijeme dok je vijećnik Slojšek postavljao pitanje pred gradskim vijećem upravo su se izvodili radovi na spomenutom pješačkom prijelazu koji su počeli u ranim jutarnjim satima. Naime, upravo je u tijeku gradnja uzdignutog pješačkog prijelaza koji će tako postati puno vidljiviji vozačima te će ih uz to nagnati da uspore u trenucima približavanja samoj zebri.

-Upravo jutros ispred pošte se uređuje pješački prijelaz. Zapravo će se ponovno iscrtati prijelaz. Dogodilo se da mi čekamo zamjenu javne rasvjete, odnosno zamjenu za kvalitetniju LED rasvjetu. Ova sadašnja stara rasvjeta na nekim je mjestima doista slabo vidljiva. I kada dođe sumrak ili poslije kiše događaju se nezgode i zato moramo intenzivno i mijenjati rasvjetu i stavljati horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i upozoravati vozače da se ponašaju prikladno uvjetima na cesti- odgovorio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Kako je pritom dodao, što se tiče sporog prometa po gradu mi osim nemilog slučaja kod policije nemamo baš puno incidenata, više ih imamo na velikim križanjima gdje dolaze i prolaze brzi automobili. Najavio je gradonačelnik Barišić da će sada to sve staviti pod video nadzor te će početi i kažnjavati vozače u suradnji s policijom.

-Što se tiče ostalih zebri, ako ima još kakvih potreba pišite nam, mi ćemo zebre na temelju elaborata i postaviti te nastojati da što više smirimo promet i to nam je intencija. Iz proračuna možete vidjeti da mi otvaramo Južnu obilaznicu, kroz Miošićevu, Kirinčićevu pa do Istočne obilaznice, a onda dalje uz radar na spoj prema križanju za Novo Čiče i da smještamo brzi i tranzitni promet na tzv. Sjevernu obilaznicu Aveniju Ivana Pavla te na Južnu kroz Miošićevu. A oslobađamo ovaj središnji dio grada za sporiji i generirani promet; biciklistički, pješački, šetački promet itd. za svu djecu, starije, ali i ostale koji žive u gradu- otkrio je gradonačelnik nove prometne planove.

Galerija slika

FOTO Na zebri kod policije postavlja se uzdignuti pješački prijelaz FOTO Na zebri kod policije postavlja se uzdignuti pješački prijelaz FOTO Na zebri kod policije postavlja se uzdignuti pješački prijelaz FOTO Na zebri kod policije postavlja se uzdignuti pješački prijelaz FOTO Na zebri kod policije postavlja se uzdignuti pješački prijelaz FOTO Na zebri kod policije postavlja se uzdignuti pješački prijelaz