Novosti Sport Događanja

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti

01.12.2022. / Anes Šuvalić

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježen je skupom u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti kako bi se poboljšao položaj naših sugrađana s invaliditetom. Kako smo doznali, ova godina bila je dobra i mnoge stvari učinjene su kako bi se poboljšala kvaliteta života ove skupine u našem društvu.

- Možemo biti zadovoljni, ali uvijek može i mora bolje. Ono što bih označio kao najveći problem je zapošljavanje ljudi s invaliditetom u našem gradu. Učinjeni su pomaci. Sve je više gradskih tvrtki i ustanova koje zapošljavaju ljude s invaliditetom u odnosu na prije godinu ili dvije. Svako radno mjesto koje se otvori za osobu s invaliditetom jedna je životna sigurnost, koja omogućuje integraciju i budi osjećaj samopoštovanja kod osobe s invaliditetom – poručio je predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice Darko Matić.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar pohvalio se kako je za preko 200 posto uvećan budžet za Savez osoba s invaliditetom.

- Ponosan sam na činjenicu da od prošlog susreta i sedam do osam stvari koje su označene kao problematične, riješili smo njih četiri do pet. Iz tog razloga gospodin Matić ima razloga govori da su stvari krenule nabolje. U tijeku je izgradnja rampe u Ulici Slavka Kolara, koja je bila spomenuta prošlog puta. Nastavljamo s akcijom Jednaki u igri, a iduće sprave za igru djece s invaliditetom bit će postavljene u Kurilovcu. Naredne godine u proračun je uvrštena nabava novog kombi vozila za osobe s invaliditetom i povećana je subvencija za njihov prijevoz  – istaknuo je gradonačelnik.

Dugoočekivana podizna platforma u dvorani Gorica za pristup pozornici napokon je gotova pa će sad i naš najtrofejniji sportaš invaliditetom Velimir Šandor moći napokon pristupiti pozornici kad bude primao nagrade.

Svojim zanimljivim nastupom prisutne su razveselila djeca iz Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

Galerija slika

bilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti bilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti bilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti bilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti bilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti bilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti bilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti bilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti bilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bila je to dobra prilika da se vidi što je do sada učinjeno i što još treba učiniti

Podijeli