Novosti Sport Događanja

Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama

30.07.2021. / Maja Peranić

Polaznici ljetnih radionica „Rad u drvu” koje se svakog ljeta održavaju u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, učili raditi s raznim alatom, te uz pomoć svog mentora i voditelja radionica Alena Konjevića, načinili pet novih klupa koje će krasiti dvorište Centra.

Pililo se, bušilo, zarezivalo, isjeckalo dlijetom i sjekirama, povezivalo, brusilo i naposljetku obojilo drvenu konstrukciju klupica u živopisne boje.

-Vrijedna iskustva koja su stekli mali ljudi sigurno će im biti korisna u životu, a u dvorištu Centra napravili smo pet novih i živo obojenih klupa koje će biti na raspolaganju svim posjetiteljima ove jedinstvene gradske ustanove. Hvala HEP pogonu Velika Gorica na donaciji rashodovanih drvenih stupova. Čestitam mojim malim "majstorima", čiji osmijeh na licu govori dovoljno, na uspješno i na vrijeme dovršenom projektu-poručio je voditelj radionice Alen Konjević.

Inače, u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica završio je ciklus radionica koje se provode tijekom srpnja već 18 godina. Svake godine djeci se ponudi neki novi sadržaj, a ove godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera uspješno je organizirano i održano 20 radionica.

Uz već spomenutu radionicu rada u drvu bilo je tu i nekoliko likovnih grupa, dramska radionica, ljetni engleski, plesna grupa, hobi-art, „Hokus-pokus”, „Mali inženjeri”, igraonica, pripreme za školu te igraonica za predškolce kao i nova radionica „Upoznaj 3D printanje”. 

Mali inženjeri načinili su dirauličnu pumpu.

Radovi polaznika radionica bit će izloženi u sklopu Dječjeg tjedna.

-Zabavljali smo se, istraživali prirodne pojave, plesali, igrali se, kreativno se izražavali i družili-poručili su iz Centra uz nekoliko fotografija koje vam ovim putem prenosimo.

-Cilj programa je strukturiranje slobodnog vremena djece, da su u sigurnom okruženju, da su to kvalitetni programi, da se druže, uče nešto novo, razvijaju neku vještinu-ističe uvijek ravnateljica Centra Sanda Puljiz Vidović, a taj cilj i ovog je ljeta, ne sumnjamo, ostvaren.

(foto: Centar za djecu, mlade i obitelj/Alen Konjević)

Galerija slika

Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama Vrijednih ručica djelo: Pet šarenih klupa krasi dvorište Centra za djecu, mlade i obitelj! Evo što su još naučili na radionicama

Podijeli