°C 25

VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival

08.07.2019.

Petar Brnada

U najreprezentativnijoj kapeli na području Turopolja, onoj Sv. Barbare u Velikoj Mlaki, sinoć je svečano otvoren multimedijalni međunarodni Festival drvenih kapela 'Sancta Barbara'.

U jedinstvenom ambijentu koji datira iz čak 1642. godine prvi je zasvirao ansambl Ars longa, a njihov jednosatni nastup koji je oduševio okupljene posjetitelje mogao se pratiti i putem live streama na službenoj stranici festivala.

-Cijenjene dame i gospodo ovo je malo drugačiji festival pa ćemo na kraju imati završnu riječ, a glazbom smo ga otvorili, kao i ovim krasnim prostorom i ovim krasnim umjetnicima. Hvala što se večeras bili ovdje i nadam se da ste uživali. Svakako pozdravljam sve naše gledatelje diljem Hrvatske, a osobito veliki i srčani pozdrav šaljem svim našim Hrvatima u inozemstvu koji su večeras bili s nama u srcu Turopolja- rekla je producentica festivala, Valentina Badanjak Pintarić zahvalivši i domaćinu, velečasnom Anđelku Kuprinu, i pročelniku za društvene djelatnosti Grada Velike Gorice, Zvonku Kuniću, te svim ostalim suradnicima, sponzorima i volonterima iz Mlake koji su omogućili da se festival održi.

Bogati program nastavlja se već danas koncertom sopranistice Anabele Barić i Izidora Erazema Grafenauera, slovenskog umjetnika teorbe i barokne gitare u Kapeli ranjenog Isusa u Pleškom Polju u Velikoj Gorici.

Vrata Sv. Jurja u Lijevim Štefankima, jedne od najstarijih i najvrjednijih drvenih kapela iz 1677. godine, koncertom 10. srpnja otvorit će Andrej Grozdanov na akustičnoj gitari programom „Acoustic Songs of Faith“.

Detaljan program festivala možete pronaći OVDJE, a kako je bilo sinoć u Velikoj Mlaki pogledajte u videu u prilogu.

Galerija slika

VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival VIDEO: U impozantnoj kapeli Sv. Barbare otvoren jedinstven multimedijalni festival