°C -4

VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju

28.11.2020.

Redakcija

Ekipa VG Legacy nastavlja s humanitarkom kojoj je cilj prikupiti sredstva za modularni defibrilator i prijenosni EKG uređaj za velikogoričku hitnu pomoć, a u akcije su se priključile i mlade snage, učenici OŠ Eugena Kumičića.

U tri organizirane prodaje na otvorenom ekipa volontera VG Legacy prikupila je nešto više od 20.000 kuna za velikogoričku hitnu. Iako je teško predvidjeti gdje će održati sljedeću akciju, s obzirom na moguće strože epidemiološke mjere koje nam se spremaju, ne odustaju. "uvijek ćemo smisliti neki način da ostvarimo svoj humanitarni cilj!"-rekla nam je Dalija Zubek.

Posljednje dvije nedjelje volonteri su izrađivali i prodavali adventske vijence na platou kod "Stotke" ,kao i druge božićne ukrase, te njihov popularni kuhani gin, organizirali su i tombolu, pa je jasno zašto uspjeh nije izostao.

-Nastavit ćemo i dalje s našim akcijama koje su Velikogoričanima već i poznate. Bit će tu još humanitarne prodaje ukusnih fritula, kuhanog gina, na ulici ili u kafićima, kada točno i gdje to ćemo naknadno objaviti na našoj Facebook stranici jer je teško predvidjeti kakve će nam biti mogućnosti s obzirom na epidemiološke mjere. Pripremamo i aukciju o čemu ćemo na vrijeme obavijestiti-rekla nam je Dalija Zubek predvodnica VG legacy tima kojem se povećao broj volontera.

-Akcija sve bolje napreduje. U početku je tu bilo skeptičnih komentara usmjerenih na rad hitne i na obvezu županije koja bi ih trebala opremiti, no mi smo svjesni da niti jedna hitna nije opremljena sa svime potrebnim medicinskim aparatima, pa smo jednostavno odlučili pomoći. Nastojimo pojasniti ljudima da hitna pomoć u Velikoj Gorici ima defibrilator, i to šest komada, ali mi ih želimo opremiti modularnim defibrilatorom koji se može koristiti na mokrim površinama. Znači, kad hitna pristupi unesrećenoj osobi prvo skidaju odjeću s osobe, pa je brišu, a tek onda pristupaju radu s defibrilatorom, dok rad s modularnim defibrilatorom koji radi i na mokrim površinama tu skraćuje vrijeme pripreme i brže se kreće s reanimacijom. Također, gorička hitna ima, naravno, EKG uređaj u svojim prostorijama, no prijenosni EKG omogućio bi im praćenje stanja pacijenta u vozilu na putu do bolnice. Mnogi su prepoznali našu akciju i podržali nas, i vjerujemo da će toga biti sve više jer ljudi prepoznaju ono što je dobro-ispričala nam je Dalija.

Lakše je, kaže, sada raditi, jer uz sebe odnedavno ima više volontera koji svoje slobodno vrijeme izdvajaju za potrebe humanitarke.

-Puno je to lakše sada kada nas je više, moja ekipa je genijalna, 13 vrijednih volontera koji svoje slobodno vrijeme ulažu u ovu i sve druge akcije koje radimo. Štoviše, sada imamo mlade snage VG Legacyja, a to je dio učenika OŠ Eugena Kumičića koji je odlučio uložiti svoj trud u naše humanitarne akcije-zaključila  je Dalija.

Djeca kao primjer odraslima

Koji su to učenici-pitali smo i brzo došli do odgovora. Riječ je o djeci 2.e razreda OŠ E. Kumičića iz produženog boravka.

-U produženom boravku smo izrađivali jesenske ukrase za štand na Gastru na kojem je VG legacy imao humanitarnu prodaju. Učenici su bili znatiželjni, pa smo im objasnili o čemu se radi, koji je cilj ove humanitarne akcije i zbog čega su važni uređaji za koje se prikupljaju donacije. Od tada te male ruke s velikim srcem pristupaju humanitarnoj akciji-otkrila nam je učiteljica Dada, kako je učenici odmilja zovu.

Božićni ukrasi, ukrasni sukulenti, zastavice, svašta su učenici izrađivali, a što se prodavalo u humanitarne svrhe.

-Izrađivali smo potom i oslikavali božićne ukrase koji su se mahom rasprodali, a potom smo sadili čuvarkuće i oslikavali božićne zastavice/bojanke. Djeca su stvarno bila vrijedna, došli su pomagati i oko štanda, i družila se s ekipom VG Legacyja i uživala su. Izvijestimo ih o uspjehu svake akcije i budu oduševljeni koliko se skupilo za ovu humanitarku u kojoj su i oni doprinijeli. Sada im je problem to što se brinu hoće li moći sudjelovati u humanitarki kada izađu iz boravka i odu u treći razred. No, obećali smo im da, jer su dio našeg VG Legacy tima, će uvijek biti uključeni u sve-zaključila je učiteljica Davorka Ilečić čiji su učenici dali veliki obol akciji za goričku hitnu i tako dali primjer svima drugima.

Za sve one čitatelje koji bi možda donirali nešto za ovu akciju, a do sad a nisu to uspjeli, s opisom plaćanja "VG Legacy za VG hitnu" donacije se mogu uplatiti na račun: HR7724840081502022138.

Galerija slika

VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju VG Legacy za VG Hitnu: Priključili se i mali volonteri, izrađuju ukrase za humanitarnu prodaju