°C 0

VG humanitarci opremili sisačku bolnicu s 30 madraca, sabirni centar radi do nedjelje

08.01.2021.

Ivana Ćurić

Velikogorički humanitarci potrudili su se da sve donacije koje su prikupljali budu usmjerene na provjerene adrese, osigurali su i donaciju za Sisačku bolnicu, a doznajemo što će još prikupljati do nedjelje, 10. siječnja.

-Naši humanitarci opet su logistički razvalili, pa su SVE donacije usmjerene na provjerene adrese i još smo opskrbili Kurilovečku ekipu koja u nedjelju ide po terenu. Specijalno smo jako ponosni na opremanje bolnice Sisak s 30 novih madraca-izvijestila je Dalija Zubek putem društvenih mreža.

Aktivnost sabirnog centra Velikogoričkih humanitaraca, koji se nalazi u dvorani OŠ Eugen Kvaternik, trajat će još do ove nedjelje.

-Tako je odlučeno iz logističkih razloga i procjene da je trenutno dovoljno hrane/robe u optjecaju i da bi daljnje prikupljanje rezultiralo skladištenjem.
Od prvog dana obilazimo teren i znamo situaciju u svim većim i manjim mjestima pogođenog područja, a posebno okolnim selima. Sigurni smo u našu procjenu, a kontaktirali su nas i neki društveni domovi i DVD domovi da im pomognemo distribuirati njihove prikupljene donacije. Naravno, ovo je samo završetak prve faze, one najkritičnije, tako da ćemo akcija prikupljanja hrane sigurno još puno puta imati, a građani će odmah biti obaviješteni-istaknula je Dalija.

Tako do ove nedjelje još možete donirati kuhala za vodu, male rešoe, mikrovalne pećnice, grijalice, produžne kablove, prašak za veš i gumene čizme od broja 42 naviše.

Nakon nedjelje VG humanitarci kreću u drugu fazu, a to je prikupljanje građevinskog materijala i namještaja.