Novosti Sport Događanja

Velikogoričanin Krešimir Starčević nastupio na Međunarodnom udaraljkaškom festivalu u Portugalu

28.07.2021. / Maja Peranić

Velikogorički pijanist Krešimir Starčević nastupio je na Međunarodnom udaraljkaškom festivalu "Tomarimbando" u portugalskom gradu Tomaru, kao član "biNg bang" ansambla, uz udaraljkaše Luisa Camacha Montealegra, asistenta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Marija Čavleka, studenta 4. godine. 

Na festivalu koji se održao od 19. do 25. srpnja 2021. glazbenici su u nastupili u dvorani Cine-Teatro Paraíso, u četvrtak 22. srpnja s autorskim koncertom skladbi Igora Lešnika, renomiranog hrvatskog udaraljkaša, profesora, skladatelja, a trenutno i dekana Muzičke akademije u Zagrebu.

Umjetnički direktor festivala Luiz Ferreira osmislio je bogat i raznovrstan program koji se sastojao od šest koncerata, na kojima su uz "biNg bang" ansambl nastupili istaknuti glazbenici kao što su Veronica Cagigao, Bart Quartier, Vasco Ramalha, Nuno Aroste te ansambl Simantra uz pijanista Luisa Figueireda. Pored koncerata bili su tu i seminari te natjecanje u tri udaraljkaške discipline. Igor Lešnik je bio predsjednik ocjenjivačkog suda za marimbu, a održao je i seminar, na kojem je predstavio hrvatsku udaraljkašku scenu, program svog autorskog koncerta te radio s mladim glazbenicima iz Portugala. 

Galerija slika

Velikogoričanin Krešimir Starčević nastupio na Međunarodnom udaraljkaškom festivalu u Portugalu Velikogoričanin Krešimir Starčević nastupio na Međunarodnom udaraljkaškom festivalu u Portugalu Velikogoričanin Krešimir Starčević nastupio na Međunarodnom udaraljkaškom festivalu u Portugalu Velikogoričanin Krešimir Starčević nastupio na Međunarodnom udaraljkaškom festivalu u Portugalu Velikogoričanin Krešimir Starčević nastupio na Međunarodnom udaraljkaškom festivalu u Portugalu Velikogoričanin Krešimir Starčević nastupio na Međunarodnom udaraljkaškom festivalu u Portugalu Velikogoričanin Krešimir Starčević nastupio na Međunarodnom udaraljkaškom festivalu u Portugalu

Podijeli