Novosti Sport Događanja

Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču...

18.11.2020. / Ivana Ćurić

Da se ne zaboravi...svijeće povodom Dana sjećanja na Vukovar, Škabrnju i sve žrtve Domovinskog rata upaljene su širom Turopolja. Tradicionalno, noć uoči 18. studenog gorički učenici su palili lampione kroz glavnu gradsku ulicu, a obilježavanju ovog dana pridružili su se i mještani drugih turopoljskih mjesta.

Paljenjem 500 lampiona duž Zagrebačke i Sisačke ulice u Buševcu udruga Moj Buševec prisjetila se svih žrtava Domovinskog rata kao i žrtava Vukovara i Škabrnje. U tome su im pomogli učenici PŠ Buševec, Zrakoplovno tehničke škole Rudolf Peršin te drugi Buševčani.U organizaciji vijeća MO Novo Čiče te uz nazočnost članova KUD "ČIČE" Novo Čiče i DVD Novo Čiče, uz molitvu župnika Marijana Prepeljanića i paljenjem lampiona obilježio se ovaj dan u Novom Čiču.Mjesni odbor Vukovina također je osigurao dio lampaša koje je uz župnu crkvu palilo tridesetak mještana. Kapelan Matija Vragović tom prigodom iznio je prigodno razmatranje i predvodio molitvu kod križa na župnom groblju, nakon čega su se Vukovinčani uputili zapaliti lampaše.

 

U Velikoj Gorici svijeće za Vukovar i Škabrnju tradicionalno su se palile i u Zvonimirovoj ulici.

 

(foto: Facebook; VGdanas)

Galerija slika

Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču... Svijeće za Vukovar upaljene i u Buševcu, Vukovini, Novom Čiču...

Podijeli