Novosti Sport Događanja

FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

17.11.2020. / Petar Brnada

Paljenjem svijeća duž Zagrebačke ulice učenici velikogoričkih osnovnih škola danas su obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji službeno obilježavamo 18. studenog te je od ove godine novi državni blagdan.

U kasnim popodnevnim satima školarci su postavili svijeće uz rub pločnika Zagrebačke ulice sve od početka tržnog centra do poslovnice Zagrebačke banke (OŠ Vukovina), pa preko poslovnice Zagrebačke banke do zgrade Gradskog poglavarstva (OŠ Novo Čiče), ljekarne „Kenfelj“ do Kurilovečke ulice (OŠ Jurja Habdelića), od Kurilovečke ulice do robne kuće (OŠ Eugena Kvaternika), od robne kuće do Pučkog otvorenog učilišta (OŠ Nikole Hribara) pa od Pučkog do Kolodvorske ulice (OŠ Eugena Kumičića) i dalje od Kolodvorske ulice do Zagrebačke ulice 75 (Ulica Bratstvo I.) (OŠ Velika Mlaka) i naposljetku od Zagrebačke ulice 75 do ulice Antuna Gustava Matoša (OŠ Šćitarjevo).

Među ukupno 40 svijeća koliko su ih u ime cijele škole upalili učenici OŠ Eugena Kvaternika jednu je upalila i Gita Ćosić, učenica 4. b razreda. -Mi smo danas tu da zapalimo svijeće u čast svim hrvatskim braniteljima i gradu Vukovaru. Ovo je prvi puta da palim svijeće i jako nam je drago što smo tu- rekla nam je Gita.

Žrtve grada Vukovara koji je postao simbolom hrvatskog otpora i stradavanja svjesna je i Iris Štern, učenica 4. a razreda iz OŠ Jurja Habdelića koja je svijeće sa svojim školskim kolegama zapalila ispred goričkog Veleučilišta.

-Okupili smo se jer obilježavamo Dan Vukovara pošto je Vukovar grad koji je najviše nastradao u Domovinskom ratu. Inače svake godine s roditeljima palim svijeće na tu nakanu i drago mi je što to radimo i mi kao razred- kazala je Iris.

Velikogoričkim školarcima u paljenju svijeća ispred Tržnog centra pridružio se v.d. gradonačelnika, Ervin Kolarec.

Galerija slika

FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO Školarci obilježili Dan sjećanja, duž Zagrebačke zasvijetlile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

Podijeli