Novosti Sport Događanja

Rendez-vous au cinema: U Kinu Gorica čekaju vas klasici i suvremeni filmovi francuske kinematografije

14.09.2021. / Maja Peranić

Već tradicionalno u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutom u nezavisnim kinima širom Hrvatske tijekom rujna i listopada prikazuju se francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma.

Već sedmu godinu i Kino Gorica se uključuje u program tako da u šest dana, svake nedjelje, od 19. 9. do 17. 10. u večernjim termina, projekcijama odabranih klasičnih i suvremenih naslova francuske filmske produkcije pokušava filmoljupcima približiti tu veliku europsku kinematografiju.

Ulaz na sve projekcije u okviru programa je besplatan, a posjetitelji uz ulaznice za prve dvije projekcije koje se održavaju u rujnu (19. i 26. 9.) dobivaju i poklon-bon s popustom od 10 % za tečaj francuskog jezika.

Najpopularniji naslov ovogodišnjeg programa svakako je Amelie – romantična komedija s elementima fantastike o luckastoj djevojci koja je život posvetila tome da usreći druge ljude i pritom pronašla ljubav osvojila je srca milijuna gledatelja.

-Tijekom šestodnevne manifestacije prikazat će se biografska drama o karizmatičnom glavnom uredniku francuskog magazina "Elle" pod nazivom Skafander i leptir. Tu su i crnohumorna krimi komedija s elementima mjuzikla 8 žena te najbolji francuski dokumentarni film iz 2016. godine Sutra. Posljednjeg dana revije francuskog filma bit će prikazana čak dva filma: animirani Avantura na sjeveru i kontroverzna drama Adelin život koja je osvojila 80 filmskih nagrada te se nalazi na BBC-evoj listi najboljih filmova 21. stoljeća-ističu iz POU Velika Gorica.

Detaljan program pronađite ovdje.

Podijeli