Novosti Sport Događanja

PŠ Rakitovec ponovno prikupila najviše starog papira

18.09.2018. / Petar Brnada

Učenici iz ukupno 46 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije tijekom protekle školske godine sakupili su 131.442 kilograma starog papira i tako od sječe spasili 2620 stabala, a najveći doprinos takvom velikom pothvatu i ove su godine dali učenici Područne škole Rakitovec.

Oni su, naime, u protekloj školskoj godini po učeniku sakupili čak 270,80 kilograma, a prate ih učenici PŠ Donja Kupčina u Pisarovini, koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada i u kojoj je prikupljeno 151,52 kilograma po učeniku.

Značajan obol u prikupljanju više od 131 tone papira dale su i PŠ Buševec u Vukovini s 123,75 kilograma po učeniku, PŠ Dubranec sa 100,73 kilograma te PŠ Pojatno s 90,89 kilograma po učeniku.

Predstavnicima najboljih škola, sudionicama akcije sakupljanja starog papira koja se provodi u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia, danas je župan Stjepan Kožić uručio poklon pakete informatičke opreme koji uključuju interaktivne pametne ploče, projektore, pripadajuću opremu i softvere.

-Odnos prema otpadu i prirodi ovisi o individualnom ponašanju svakoga od nas, a obrazovne institucije, naročito ove osnovnoškolske, imaju ključnu ulogu u razvoju i poticanju ekološke svijesti kod mladih- kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Župan je posebice naglasio činjenicu da su pobjednici ovog natječaja gotovo uvijek učenici iz područnih škola.

-Područne škole jesu manje, ali one svakako imaju vrijedne i osviještene učenike što ih čini itekako velikima i važnima- zaključio je Kožić.

U ime PŠ Rakitovec zahvalnicu je primila učiteljica Tatjana Mikulin

Podijeli