Novosti Sport Događanja

Potraga dobila sretan završetak, odlutali golub vratio se svome vlasniku

14.04.2021. / Petar Brnada

Golub koji je prije nekoliko dana doletio u dvorište jedne velikogoričke obitelji uspio se vratiti svome vlasniku. Članak koji smo objavili po dojavi naše čitateljice Snježane koja je goluba i pronašla tako je očito urodio plodom, pa se nesretni ptić vratio svome „gnijezdu“.

Podsjetimo, golub je nekoliko dana proveo šećući njihovim dvorištem, nakon čega su ga pronašli kako samo mirno sjedi kraj cvijeća te ga ponijeli u kuću. Ptica se, kažu, nije opirala, bila je pitoma i umiljata, a na sebi je nosila i prsten s brojem.

Obitelj je kontaktirala i Veterinarsku stanicu, no ondje su ih uputili na Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode. Kako bi što prije pronašli vlasnika, koji zna kako o njemu pravilno brinuti, obitelj nam tijekom jučerašnjeg dana poslala fotografiju ovog golupčića, a danas su se ponovno javili i to s dobrim vijestima.

-Želim Vas obavijestiti da je naš prekrasan ptić pronašao svog vlasnika. Zahvaljujem čitateljima i redakciji na pomoći. Hvala svima!- poručila je Snježana.

Podijeli