Novosti Sport Događanja

Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada

16.10.2021. / Redakcija

Toplo subotnje prijepodne neki Velikogoričani iskoristili su za posjet 20. izdanja tradicionalne manifestacije Gastro Turopolja. Na jubilarnom izdanju Gastra Turopolja već vas danas čekaju 3. Gospodarski sajam, 5. Festival Craft piva te koncerti.

Kao i prethodnih godina, u sklopu 3. Gospodarskog sajma posjetitelji u blizini Muzeja Turopolja mogu pronaći raznovrsne proizvode kao što su sirevi, domaći kolači, likeri, med, štrukle, šamponi, kozmetika i suveniri. Međutim, ove godine Velikogoričane su dočekali i noviteti u ponudi.

-U ponudi imamo kuhane i fermentirane umake, zimnice raznih ljutina, začine i razne delicije poput marmelade s čilijem te punjene čili papričice sa svježim sirom. Također nudimo ručno rađene drvene stalke, a u asortimanu imamo preko 38 proizvoda- rekli su supružnici iz OPG-a Daniel Držanić iz Male Subotice kojima je ovo prvo sudjelovanje na Gastru.

Još jedan od novih proizvoda koji se nudi posjetiteljima kreativne su majice s ilustracijama koje osmišljava vlasnica obrta za usluge “MartArt”.

-Ovo je prvi put da sudjelujem na sajmu. U ponudi imam tunike te muške i ženske majice, kratkih i dugih rukava. Motiv je “Turopolec” i “Turopolka”, a trenutno sam u fazi zaštite svojih ilustracija. Već je to dosta dugi projekt, a bez ovoga ne bi moglo biti realizirano- objašnjava nam Velikogoričanka Martina Marović.

Ispred Muzeja Turopolja također se nalaze štandovi brojnih domaćih OPG-ova koji nude proizvode poput nakita, ukrasa, raznih rukotvorina, ali i ljekovitih proizvoda. Za jačanje imuniteta svoju ponudu Velikogoričanima predstavilo je nekoliko proizvođača meda i pčelinjih proizvoda, a među njima je i OPG Šanović koji su ove godine osvojili pehar za najbolje ocijenjen med na 13. Međunarodnom ocjenjivanju meda u Vukovaru.

-Danas u ponudi imamo bagremov med, kestenov med, amorfin med, medljikovac, med u saću, borove iglice za iskašljavanje, našu Nutellu, med za imunitet od peluda i propolisa, kremu pčelinjeg otrova za reumu, kremu od propolisa za suhu kožu, cvjetni prah, svijeće i sapune- kazali su nam iz OPG-a Šanović.

Na sajmu svoj štand s hranom i kolačima također imaju gorički humanitarci VG Legacy kako bi prikupili sredstva za liječenje malog Noe koji boluje od Morbus Coats sindroma.

-Tu smo za našeg malog Velikogoričana Nou koji u prosincu puni dvije godine, a skupljamo mu za put u Švicarsku za spas njegovog oka. Svake godine smo na Gastru Turopolje, a ove godine su nam se pridružili i ostali koji doniraju kolače. Također imamo kolače koje smo pekli sami i koje su pekle naše mame i prijateljice. Uz to nudimo hot dog, sarmu, kuhani gin i fritule. Veseli smo, pjevamo i nadamo se da ćemo što više skupiti. Ono što je bitno, Noa do 26. listopada treba imati oko 100.000 kuna da bi krenuo na put- rekla je potpredsjednica VG Legacy-a Marija Šapina.

Ovu akciju podržale su i članice Društva žena Buševec te Turopoljski štrukli “cipov” by Ivana koji će donirati dio prikupljenih sredstava s prodaje na Gastru Turopolja.

Za posjetitelje će večeras u 20 sati zapjevati PIPSCHIPS & VIDEOCLIPS, dok je sutra u programu bogat kulturno-umjetnički program uz nastup tamburaških grupa.

Galerija slika

Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada Počeo 20. Gastro Turopolja: Bogata ponuda domaćih proizvoda, craft piva i zabava u srcu grada

Podijeli