°C 3

Počele prijave za 6. Kup svete Lucije

20.11.2018.

Ivana Ćurić

Počele su prijave za Kup svete Lucije, zimsko vatrogasno natjecanje u brzom spajanju usisnog voda koje će se održati u prosincu.

Natjecanje organizira Vatrogasna zajednica grada Velike Gorice u sklopu Lucijinih dana, pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice. Šesto izdanje održat će se u subotu, 8. prosinca, s početkom u 15 sati u dvorani Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Natjecanje za mladež (rođeni do 2002. godine) te A i B desetine (rođeni 1988. i stariji) će se izvoditi na ukupno pet staza, a natjecatelji su obavezni nastupiti u kompletnoj opremi za natjecanje: radna odora, radne cipele, kaciga, radni opasač tipa A bez karabina i s oznakama. Vrijeme izvođenja vježbe mjeri se računalom koje reproducira zapovijed i automatski pokreće štoperice na stazama. Po završetku vježbe, strojar izriče naredbu „GOTOVO“ i zaustavlja mjerenje vremena pritiskom na tipku iza “A” stabilne spojnice ugrađene na maketi i s time da mladež izvodi vježbu sa „B“ usisnim cijevima i sa „B“ usisnom košarom.

Izvode se dvije vježbe, po jedna na svakoj stazi, a računa se vrijeme bolje izvedene vježbe. Na natjecanju su osigurani pehari za prva tri mjesta u svakoj kategoriji, potom pehari za Super kup kod muške i ženske kategorije. Svako natjecateljsko odjeljenje dobiva diplomu za sudjelovanje, a tri prvoplasirana odjeljenja u svim kategorijama dobivaju pehare u trajno vlasništvo. Najboljih osam vremena između muških A i B odjeljenja ulaze u muški Super kup, kao i najboljih osam vremena između ženskih A i B odjeljenja ulazi u ženski Super kup.

Proglašenje pobjednika i druženje nastavit će se nakon natjecanja u Šiljakovini. Prijave za natjecanje primaju se najkasnije do 6. prosinca 2018. godine na fax: 01/6219 985 ili e-mail: vzgvg@zg.t-com.hr, a kotizacija nema. Dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 091/6350 230 - Borislav Turan, 091/6360 005 - Ivica Šaban.