Novosti Sport Događanja

Ove subote 68. planinarski križni put kroz Turopolje, pridružite se!

08.10.2021. / Redakcija

U subotu, 9. listopada, održat će se 68. planinarski križni put kroz Turopolje u organizaciji Udruge Ekosspiritus iz Samobora.

Mjesto prve postaje župna je crkva u Ščitarjevu gdje se svi sudionici okupljaju do 8 sati, a bit će organiziran i doručak nakon čega se nastavlja put prema Velikoj Gorici kroz Črnkovec, Kobilić, Rakarje i Pleso. Također će se obići sve velikogoričke župe, a završetak je u 18 sati s misnim slavljem u Gradićima koje će predvoditi vlč. Odilon Singbo.

Organizator križnog puta najavio je kako će na ovom planinarskom križnom putu sudjelovati vjernici iz Zaboka, Zagreba, Jastrebarskog, Sesveta, Dugog Sela i Sv. Ivana Zeline te pozivaju vjernike iz Velike Gorice i okolnih naselja da im se pridruže. Ukupna dužina trase križnog puta je 19,40 km, a sudionicima se preporučuje da imaju dobre cipele za hodanje, zaštitu od kiše, slojevitu sportsku odjeću, te hranu i piće za jedan dan.

-Zabranjeno je nositi alkoholna pića, kao i slušalice za slušanje glazbe, pjevanje u zajedništvu s drugima pokazalo se boljim iskustvom- izjavio je organizator.

Organizatori pozivaju sudionike da na prvu postaju donesu isprintanu i popunjenu prijavnicu koja je nužna za sudjelovanje. Prijavnicu možete preuzeti ovdje

U slučaju lošeg vremena planinarski križni put se ne odgađa.

Udruga Ekosspiritus udruga je građana i vjernika laika koja osmišljava, organizira, potiče, vodi i sudjeluje u raznim aktivnostima planinarskog, duhovnog i eko–etno karaktera. Njihov je cilj okupljati, trajno ili sporadično, što veći broj ljudi koji cijene prijateljstvo, zajedništvo, duhovnost, tradiciju, domoljublje, prirodu i ekologiju.

[foto: Ekosspiritus]

Podijeli