Novosti Sport Događanja

Nova poslastica za ljubitelje oldtimera: Otvara se izložba starih motora JAWA uz predavanje Vlade Gašparca

15.06.2024. / Maja Peranić

Oldtimer klub Turopolje vrlo je aktivan ovog proljeća. Nakon veličanstvene izložbe koju su priredili u Parku dr. Franje Tuđmana u sklopu Goričkih večeri, i po povratku iz Normandije gdje su sa svojim vozilima iz II. svjetskog rata sudjelovali na 80. obljetnici Dana D, priređuju novu poslasticu za sve ljubitelje starodobnih motora.

Ovog puta radi se ipak o malo drugačijem programu, ističu iz kluba. Pred nama je tako „Izložba motocikala Jawa” koju OTK organizira u suradnji s Muzejem Turopolja, a koja će u unutarnjem prizemnom dijelu Muzeja kao i ispred zgrade, biti postavljena dva tjedna od 18. lipnja do 1. srpnja u skladu s radnim vremenom Muzeja.

Otvorenje izložbe je u utorak, 18. lipnja u 20 sati, a tom prilikom održat će se prigodno predavanje tajnika OTK-a Turopolje Vlade Gašparca o motociklima JAWA. Podsjetimo, gospodin Gašparec vlasnik je više od 40 primjeraka starih motocikala i istinski zaljubljenik i entuzijast u restauraciju oldtimera svih vrsta. Stoga će ovo predavanje kao i izložba zasigurno pobuditi velik interes među onima koje barem upola oduševljavaju priče o starim vozilima.

 

Podijeli