
Mraclinska špek-dijeta na "Rubu znanosti"
U popularnoj HRT-ovoj emisiji "Na rubu znanosti" Krešimir Mišak ugostio je Stjepana Čunčića iz Mraclina koji je tom prilikom obrazložio proceduru i prednosti "Mraclinske špek dijete."
U uvodnom dijelu emisije posvećenoj masnim dijetama Krešimir Mišak je obrazložio kako je u odnosu na sve druge primate Homo sapiens pri porodu ima najveći postotak masnoga tkiva i ujedno najbrži rast mozga.
-Tek rođeno dijete se od prvoga dana preko majčinoga mlijeka intenzivno hrani mliječnom masti, koja spada u zasićene masti. Ipak, dugo vremena su masti u prehrani bile na glasu kao neprijatelj zdravlja, ali to se pomalo mijenja. Riječ je o tome da čovjek zapravo ima dva spremnika energije: glukozu i masti, različite po nastanku i trošenju. Šećeri najlakše ulaze u krv, a i najlakše se troše, dok su masti predodređene za razdoblja oskudice. Kako tijelo treba vremena da bi uopće krenulo trošiti nataložene masti, glukoza mora prije toga biti već potrošena, a i tijelo treba nekoliko dana privikavanja da bi počelo trošiti zlatne rezerve. No, tu je priči o mastima i šećerima tek početak, a nastavak je "na rubu znanosti"-istaknuo je voditelj Mišak.
(foto: Screenshot, Youtube)
Za sve one koji žele znati više tu je emisija, pa još jednom možete saznati više o špek dijeti koja osporavanjem dosadašnjih mitova ispravne prehrane i s pet pravila ispunjava vodi ka uspješnom programu mršavljenja.

Turopoljski banderij i Turopoljci na europskim ratištima

Video priča o Gordani Kovačić, kulturnoj ambasadorici Turopolja

Stjepan iz Sopa Bukevskog u požaru kuće ostao bez alata za rad: VG Legacy pokrenuo akciju kupnje potrebnog soboslikarskog alata

Obnavljaju se važne prometnice u gradu i prigradskim naseljima

Riječki studenti predstavit će svoj električni bolid na Formuli Student Alpe Adria u Mičevcu

Policija upozorava građane na lažne SMS poruke: Ne otvarajte poveznice!
