Novosti Sport Događanja

Mladi plesači Ema i Andrija izborili polufinale Svjetskog kupa u Bratislavi!

27.09.2021. / Petar Brnada

Ema Tot i Andrija Fabijančić, članovi SPK Vega, sudjelovali su ovog vikenda na Svjetskom Kupu u Bratislavi. Ovo je drugo svjetsko natjecanje uživo od početka Covid -19 pandemije na kojemu su naši velikogorički plesači akrobatskog rock 'n' rolla uspjeli predstavljati naš grad i Hrvatsku.

Na ovom natjecanju okupilo se preko 150 plesača iz desetak zemalja, na kojem su opet dominirali Rusi i Ukrajinci kao vodeće svjetske sile ovog sporta, javio nam je trener Tomislav Odžić. Usprkos toj mašineriji Ema Tot i Andrija Fabijančić su pokazali zavidnu kvalitetu i plasirali se u polufinale natjecanja.

U samom polufinalu psihički pritisak je bio ogroman i zbog male pogreške koju laik ne bi ni primjetio završili su na 13. mjestu u kategoriji Juveniles (mlađi juniori).

-Obzirom na žestoku konkurenciju, ovo je odličan rezultat, ali i potvrda da su sportaši Vege na dobrom putu da uđu u deset najboljih na Svijetu. To je naša dugogodišnja tradicija i velika motivacija u radu.'' – s ponosom nam je rekao Tomo, glavni trener i predsjednika kluba.

Naporan kraj godine i borba s financijama

Svjetski Kup u Bratislavi je prvi u ovom dijelu godine i s ovim natjecanjem krenula je serija  od 11 natjecanja koje će se održati do kraja godine. Čekaju ih Svjetski kupovi u Austriji, Poljskoj, Ukrajini i Rusiji, kupovi Hrvatske i Državno prvenstvo i bit će to ludi tempo, ali, kako ističe Tomo, sretni su što imaju natjecanja uživo.

-Najveći problem neće nam stvarati nabijeni tempo već financije koje su neophodne za odlazak na Svjetske kupove. Najveći poraz bi mogao biti nedostatak sredstava te da zbog toga moramo preskočiti bilo koje natjecanje- završio je Tomo.

Podijeli