°C 3

Mladi informatičari iz Habdelića briljirali na županijskom natjecanju

19.02.2019.

Petar Brnada

Osnovna škola Eugena Kumičića proteklog je petka ugostila županijsku razinu Natjecanja iz informatike na kojemu su učenici OŠ Jurja Habdelića potpuno dominirali, osvojivši čak pet prvih mjesta u sve četiri kategorije natjecanja.

Naime, županijsko natjecanje održano je u kategorijama Logo, Algoritmi, Digitalne kompetencije i Osnove informatike, a pristupilo mu je ukupno devetero učenika Jurja Habdelića od 5. do 8. razreda, koji su, sudeći prema rezultatima natjecanja, odlično informatički potkovani.

U kategorijama Logo i Digitalne kompetencije briljirao je Luka Cundeković, učenik šestog razreda, koji je tako odnio dva prva mjesta uz koja je osvojio i vrlo dobro peto mjesto u kategoriji Algoritmi.

Dva prva mjesta ugrabio je i sjajni Tomo Hranilović iz 7. razreda, i to u kategorijama Osnove informatike i Algoritmi. Naglasimo pritom da je tako Tomo u kategoriji Osnove informatike izborio fenomenalno šesto mjesto u državnom poretku.

Luki i Tomi u rezultatu se pridružio i njihov školski kolega Marko Hrenić iz 8. razreda koji je osvojio prvo mjestu u kategoriji Osnove informatike, dok je Antonio Bogović iz 5. razreda ugrabio također sjajno 2. mjesto u kategoriji Logo.

U kategoriji Osnove informatike nadareni učenici Habdelića ugrabili su i tri četvrta mjesta, a riječ je o Viktoriji Levak iz 5. razreda, Anesi Zenuni iz 7. razreda te Borni Popoviću, učeniku 8. razreda.

Dobre rezultate postigli su i Niko Hranilović iz 6. razreda koji je osvojio peto mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije i sedmo mjesto u kategoriji Algoritmi, te Kristijan Penzar iz 5. razreda koji je također osvojio sedmo mjesto u kategoriji Algoritmi.