°C 26

Među 380 domaćih autora na ovogodišnjem Interliberu svoja djela predstavljaju i gorički književnici

14.11.2019.

Romana Šimek

Ovogodišnji Interliber na Zagrebačkom velesajmu do nedjelje 17. studenoga okuplja više od 380 domaćih i inozemnih izlagača koji na svojim štandovima nude novitete, ali i starija izdanja te dobro poznate klasike po pristupačnijim cijenama.

Na Velesajmu tako imate priliku susresti i književnike iz Velike Gorice, a Nakladnička kuća Alfa već je predstavila novi roman za mlade The sladoleds književnika Miljenka Muršića. U hali 6. na velikoj pozornici, u petak s početkom u 15:30, bit će predstavljen novi SF roman 'Predskazivač' poznate, nagrađivane autorice knjiga za djecu i mlade, Sonje Smolec. 

Jasminka Tihi-Stepanić na štandu NK Ljevak predstavit svoj roman prvijenac "Imaš Fejs?" koji je dobio nagradu "Mato Lovrak" za najbolji roman za djecu i mlade objavljen u 2011. godini, a istoimena radio igra nagrađena je posebnom nagradom na 9. međunarodnom festivalu radio igara za djecu i mlade Prix Ex Aequo u Bratislavi koju dodjeljuje Međunarodna unija za dječju knjigu IBBY.

Dodatno, sudjelovala je i na dodjeli nagrada u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja “Ritam odrastanja”, koji se organizira povodom Mjeseca hrvatske knjige, a njezina knjiga “Ljeto na jezeru Čiču” je ove godine bila jedna od tri knjige koje su bile u kvizu.