Novosti Sport Događanja

Mališani vrtića Lojtrica vježbali s "Fujijevcima" i naučili kako smo u sportu svi jednaki

03.12.2021. / Maja Peranić

U Sportskoj skupini Dječjeg vrtića Lojtrica provodi se projekt „Sport ne poznaje prepreke“ s ciljem razvijanja senzibiliteta i suzbijanja stvaranja potencijalnih predrasuda prema osobama s invaliditetom kroz sportska druženja. Tim povodom mališani su se ovih dana družili s članovima Judo kluba Fuji koje su posjetili na treningu u njihovim prostorijama.

-Kroz odgojno-obrazovni rad skupine aktivnostima potičemo stvaranje stavova i uvjerenja koja djeci pomažu shvatiti da smo svi u nečemu isti, u nečemu različiti, ali svi zaslužujemo jednako poštovanje i prilike-ističu iz vrtića.

Nakon druženja s paraolimpijcem Velimirom Šandorom djeca iz sportske skupine su na zajedničkom treningu s djecom iz Judo kluba Fuji, pokazala da su u sportu svi jednaki te da teškoće nisu prepreka. Osim što su aktivnim sudjelovanjem savladali neke elemente juda, vrtićanci su kroz vlastito iskustvo unaprijedili interakciju i komunikaciju s djecom s teškoćama.

Judo klub Fuji provodi i živi inkluziju uz pomoć djece iz judo kluba Pinky, a mališani iz sportske skupine postali su dio te inkluzije aktivnim sudjelovanjem na zajedničkom treningu.

Atmosferu zajedništva, ravnopravnosti, sreće i međusobnog poticanja i motivacije koja je zavladala među dejcom najbolje će dočarati nekoliko fotografija.

Galerija slika

Mališani vrtića Lojtrica vježbali s "Fujijevcima" i naučili kako smo u sportu svi jednaki Mališani vrtića Lojtrica vježbali s "Fujijevcima" i naučili kako smo u sportu svi jednaki Mališani vrtića Lojtrica vježbali s "Fujijevcima" i naučili kako smo u sportu svi jednaki Mališani vrtića Lojtrica vježbali s "Fujijevcima" i naučili kako smo u sportu svi jednaki Mališani vrtića Lojtrica vježbali s "Fujijevcima" i naučili kako smo u sportu svi jednaki Mališani vrtića Lojtrica vježbali s "Fujijevcima" i naučili kako smo u sportu svi jednaki Mališani vrtića Lojtrica vježbali s "Fujijevcima" i naučili kako smo u sportu svi jednaki Mališani vrtića Lojtrica vježbali s "Fujijevcima" i naučili kako smo u sportu svi jednaki

Podijeli