°C 2

Lara iz Kumičića pripremila najbolji "Olimpijski piktogram", osvojila vrijednu nagradu za školu

29.04.2020.

Juraj Odrčić

Lara Zajac iz Osnovne škole Eugena Kumičića pobjednica je likovnog natječaja Hrvatskog školskog sportskog saveza "Školski sport i olimpijski pokret", i to u kategoriji osnovnoškolaca te je time za sebe i školsko sportsko društvo osvojila vrijednu nagradu.

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već devetu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Tema ovogodišnjeg natječaja bili su olimpijski piktogrami, a učenici su trebali osmisliti jedan ili više piktograma za olimpijske ili neolimpijske sportove.

Mentori Ivana Martin, prof. i Boris Opačić, prof. vodili su Laru u pripremi njena rada, a koji je po ocjenjivačkom sudu bio najbolji u kategoriji učenika osnovnih škola.

- Nagrađenim učenicima i sportskim društvima biti će dodijeljene vrijedne nagrade u sportskoj opremi i rekvizitima u novčanim protuvrijednostima. Prvoplasirana školska sportska društva u svakoj kategoriji dobit će paket sportske opreme i rekvizita u vrijednosti od 6.000,00 kuna, a bit će nagrađeni i učenici autori radova - objavili su iz Saveza.