°C 17

'Književnost na kantautorski način': Siniša Belošević i gorički pjesnici sutra u knjižnici!

11.11.2019.

Petar Brnada

U Gradskoj knjižnici Velika Gorica, na Središnjem odjelu za odrasle, u utorak 12. studenog, očekuje vas kantautorsko- književni susret sa Sinišom Beloševićem i velikogoričkim pjesnicima i pjesnikinjama.

Velikogorički glazbenik i skladatelj Siniša Belošević mnogima je poznat kao česta glazbena pratnja književnim susretima velikogoričkih autorica i autora. Mnogima od njih uglazbio je stihove koje ćete imati priliku čuti – pročitane i odsvirane – na ovom kantautorsko-književnom susretu. Uz Sinišu Beloševića pridružit će nam se i Slavica Sarkotić, Zorica Krznar Blagec, Đurđa Jandriš Parać, Marija Ajša Peuc, Zdenka Mlinar, Nada Kološa, Stjepan Detelić, Tomislav Galeković.

Siniša Belošević rođen je u Zagrebu 1954. godine. Po struci je inženjer aeronautike i kontrole zračnog prometa, ali u glazbu je zaljubljen od dana kad se rodio. Godine 2002. osnovao je vokalni ansambl „Zlatne godine“ čiji je dugogodišnji voditelj i s kojim je na nizu domaćih i međunarodnih festivala i natjecanja osvojio nekoliko zlatnih nagrada i na desetke priznanja.

Kako dodaju iz knjižnice, uz Sinišu će kao gosti nastupiti i Slavica Sarkotić, Zorica Krznar Blagec, Đurđa Jandriš Parać, Marija Ajša Peuc, Zdenka Mlinar, Nada Kološa, Stjepan Detelić te Tomislav Galeković.

-Ovim književno-glazbenim druženjem završit ćemo i s programom Mjeseca hrvatske knjige koji je ove godine protekao „u ritmu čitanja“, u znaku glazbe. Neka i ova večer bude potvrda da i na velikogoričkom području postoje oni koji stvaraju poveznice između ta dva medija- kažu iz Gradske knjižnice.

Susret će se održati u utorak 12. studenoga s početkom u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.