°C 17

Goricom će ponovno zavladati jazz note, kreće 13. Brass festival!

27.05.2019.

Petar Brnada

Pripreme za proslavu 13. rođendana velikogoričkog brass festivala ušle su u samu završnicu, pa vas tako samo tri dana dijele od brojnih glazbenih nastupa renomiranih domaćih i stranih izvođača.

Već je svima dobro poznato da je Festival u svojih dvanaest godina rada postao značajno mjesto susreta slušatelja, skladatelja i izvođača na glazbenoj karti Europe, a sve više postaje i svjetska glazbena destinacija.

Ovogodišnje izdanje održat će se od 30. svibnja do 3. lipnja, a otvorit će ga STAGE BAND OF THE KUG JAZZ DEPARTMENT iz Graza pod dirigentskom palicom austrijskog glazbenika Sigi Feigla.

Nakon što je u Grazu završio klasični klarinet i jazz saksofon, i nakon studija Feigl osniva razne sastave i jazz orkestre s kojima postiže zapažene rezultate.

Godinama je zadužen za kulturu u austrijskom gradu Leibnitzu, gdje je osnovao "Leibnitzer Jazzfestival", "Galerie Marenzi", "Marenzikeller" i "Leibnitzer Bluestage". Koncert otvorenja održat će se u četvrtak, 30. svibnja, u Dvorani Gorica, s početkom u 20 sati.

Pred publiku će u okviru Brass festivala ove godine stati i mladi TUBiSMO brass kvintet te talijanski dvojac Fabrizio Bosso na trubi & Luciano Biondini na harmonici.

U petak vas u Dvorani Galženica očekuje koncert Recital obitelji Friedrich koji će izvesti Reinhold Friedrich – truba, David Friedrich – trombon, Eriko Takezawa – klavir, dok su za Preludij koncertu pod nazivom Charles Reskin "Showdown at the Hoedown“ zaduženi Luka Halužan i Patrik Palić – trube, Virna Kljaković - klavir(GU Elly Bašić).

Organizatori su za subotu, 1. lipnja, pripremili i Radionicu s učenicima i studentima trube i trombona te izlaganje instrumenata na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ali i koncert u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije koji će izvesti Srđan Peić – rog, Tajana Vukelić Peić – harfa te gosti Marin Zokić – truba, Vinko Rožić – rog.

U nedjelju, 2. lipnja, očekuje vas još jedna radionica s učenicima trube i izlaganje instrumenata, te još jedan koncert u crkvi, ovog puta u župi sv. Petra i Pavla, gdje će zasvirati Reinhold Friedrich – truba, David Friedrich – trombon, TUBiSMO brass kvintet te kao gost Marin Zokić – truba.

Zadnjeg dana festivala, 3. lipnja, u Atriju u Šetalištu Franje Lučića, očekuje vas koncert Face to face u kojemu su glavni protagonisti Fabrizio Bosso (truba) & Luciano Biondini (harmonika).

Detaljan program velikogoričkog brass festivala možete pronaći OVDJE.

Foto: POUVG