°C 16

Ivanje u Buševcu uz otkrivanje spomenika povodom 100. obljetnice OSS-a, paljenje krijesa, mise...

25.06.2020.

Petar Brnada

Buševčani su i ovog lipnja vrijedno pripremili još jedno izdanje Ivanja u Buševcu no, kako i sami kažu, zbog svima dobro poznatih razloga proslavu u nedjelju, 28. lipnja, neće moći održati kako su planirali; preštimano i gizdavo!

-Dragi naši Buševčani i si oni teri vole naše malo plemenito mesto, letes  zbog dobro poznatih razlogov nemremo održati Ivanje kak smo planerali, preštimano i gizdavo. Da ipak nebi zatrli tradiciju i običaje dogovorili smo se da  bu ovo leto Ivanje posvečeno samo nam teri volimo i poštivamo ovaj naš lepi Buševec i sem našem dragem gostom teri su nam navek dobrodošli. Če se oćete pospominati, podružiti, kaplicu dobroga vina popiti, videti nekoga teroga dugo neste videli, dojdete na letošnje Ivanje jer vam bumo zriktali da uživate u neformalnom druženju uz jelo i pilo po popularnem cenami. Do zna da se bumo mogli pak družiti- poručuju Buševčani.

Prva na nedjeljnom programu je Sveta meša posvećena 100-te obljetnice koja će se u 10 sati održati u crkvi Sv. Ivana Krstitelja Buševec. Tamo će biti i vokalna i tamburaška grupa OSS Buševec, a kako kažu domaćini tko ne bude stao u crkvu sve će moći gledati na HTV1.

U 17 sati na rasporedu je još jedna Sveta misa, ovog puta uz Župni zbor Svete Cecilije iz župe Vukovina, a u 18 sati održat će se svečano raskrivanje spomenika posvećenog 100-te obljetnice Ogranka Seljačke sloge Buševec na Trgu seljačke sloge.

Ivanjsko druženje u Etno zadruge Buševec koje podrazumijeva razgled onoga što su do sada napravili u Etno zadruge i prvog „hotela u Buševcu zakazano je za 18:30 sati, a s početkom u 21 sat održat će se vrhunac cjelodnevne proslave- paljenje Ivanjskog krijesa.