Novosti Sport Događanja

Isključite se iz užurbanog svijeta i naučite nešto novo: POUVG organizira radionice crtanja i vezenja

31.01.2023. / Redakcija

Stalna žurba, obveze i brige gomilaju stres svakodnevice od kojega se ne možemo opustiti. Ako želite izaći iz tog žamora, naći si novi hobi i okušati se u nečemu novom, u veljači ćete moći iskoristiti tu priliku.

U petak, 3. veljače u 19:30 sati u učionici 223, počet će radionica koju vodi Franciska Topolovec, magistrica slikarstva.

Radionica kroz praktične vježbe upoznaje polaznike s osnovnim crtačkim tehnikama (olovka, ugljen) te likovnim terminima kao što su perspektiva, proporcija i kompozicija slike. Cilj je da polaznici razviju osjećaj za prostor, ravnotežu i sklad likovnih elemenata, promatranje odnosa svjetla i sjene, dok im se razvijaju motoričke sposobnosti ruke. Polaznici će kroz četiri termina naučiti kako crtati po promatranju te će dobiti vježbe kojima mogu usavršiti svoje crtačke sposobnosti kod kuće.

Kreativnost će probuditi i vezenje.

Na radionici će polaznici moći naučiti jednostavan vez za koji nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo niti predznanje u vezenju i može ga naučiti svatko.
Ivana, koja stoji iza brenda “Veravi” pripremit će sav materijal, topli napitak i upoznat će te sa svijetom vezenja.

Ponavljajući, ritmični pokreti tijekom vezenja stvaraju stanje zadovoljstva i usredotočenosti. Upravo je vezenje način da se povežemo s nečim instinktivnim i plemenitim, baš kao što su to radile naše bake i mame.

Radionice vezenja održavat će se ponedjeljkom u 18:30 sati, počevši od 6. veljače u učionici 101.

Više informacija i cijene možete dobiti na stranicama POUVG-a.

Podijeli