°C 17

Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici

30.10.2018.

Petar Brnada

Gorički branitelji u ponedjeljak su sudjelovali na Komemoraciji Trokut – Novska u spomen na poginule hrvatske branitelje na novljanskoj bojišnici.

Bojište je to na kojemu je život izgubilo čak 314 hrvatskih branitelja iz ukupno 17 postrojbi, a upravo su u „Bitci za Trokut“- jednoj od najkrvavijih epizoda Domovinskog rata uopće, u samo jednome danu život izgubila 32 hrvatska viteza, uz još osamdesetak ranjenih.

Na području novljanskog bojišta provedene su prve napadne akcije Hrvatske vojske u Domovinskom ratu „Orkan 91“, „Otkos 10“ i „Papuk 91“ koje su vođene od listopada 1991. godine pa do siječnja 1992. godine, a u kojima je život izgubio veliki broj hrvatskih branitelja.

Brojna izaslanstva, vojne i policijske postrojbe, udruge proistekle iz Domovinskog rata, izaslanstva predsjednice RH, izaslanstva Ministarstva obrane i branitelja, te izaslanstva županija i gradova čiji su branitelji sudjelovali na ovoj i drugim bojišnicama, odala su počast, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred kamenih monolita s uklesanim imenima poginulih branitelja, a s njima su poginulima počast odali i velikogorički branitelji, HVIDR-a V.G, Udruga pripadnika 153. brigade i Nezavisni dragovoljci hrvatski V.G.

Galerija slika

Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici Gorički branitelji na komemoraciji poginulima na novljanskoj bojišnici