Novosti Sport Događanja

Gorička flautistica Lora treba vašu pomoć u ostvarenju svog glazbenog sna: „Kad nešto silno želiš, život pronađe način da ti to da”

12.10.2021. / Maja Peranić

-Vjerujem da kad nešto silno želiš, život pronađe način da ti to da... ali ne da ti daruje, već te kroz proces i učenje vodi do tvojeg cilja – poručuje mlada Velikogoričanka Lora Likan Kelentrić, dugogodišnja učenica Umjetničke škole Franje Lučića, sada već studentica 2. godine flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Ona naime moli za pomoć kako bi mogla kvalitetno nastaviti svoje školovanje i daljnje usavršavanje.

Za nastavak školovanja potrebna joj je nova flauta koju ona i njezina obitelj nisu u mogućnosti sami nabaviti. Stoga je pokrenula akciju prikupljanja sredstava za kupnju potrebnog instrumenta te moli ljude dobrog srca da joj pomognu u ostvarenju njenog životnog sna i poziva.

-Otkad znam za sebe voljela sam glazbu. Zato sam s 8 godina upisala glazbenu školu i počela učiti svirati flautu. Od samog početka osjetila sam veliku ljubav prema flauti. Vrlo rano sam počela sudjelovati na mnogim natjecanjima – državnim i međunarodnim te postizala odlične rezultate. Mnogi su me odmalena pitali čime se želim baviti u životu. Ja sam im uvijek spremno odgovorila – bavit ću se sviranjem flaute-kaže 20-godišnja Lora.

Nakon završetka osnovne i srednje glazbene škole, upisala je Muzičku akademiju u Zagrebu kako bi se dalje nastavila usavršavati kao glazbenica. No, flauta koju trenutno ima, još od osnovne glazbene škole, više ne zadovoljava uvjete profesionalne flaute koju bi trebala koristiti na akademiji, kaže, a za kupnju nove njena obitelj nema mogućnosti.

-Nažalost moja obitelj i ja nemamo novčanih sredstava za kupnju takve profesionalne flaute te Vas zato molim za pomoć oko sponzorstva za kupovinu flaute kako bi dalje mogla nastaviti studij i ostvariti svoj životni san – baviti se onim što najviše volim-kaže mlada Velikogoričanka.

-Ulažem veliki trud u svoje studiranje i postizanje uspjeha na natjecanjima koja su moja motivacija za daljnji trud i postizanje kvalitete. Moja flauta, nažalost, više nije u rangu programa koji sviram na Muzičkoj akademiji te tako nemam dovoljno mogućnosti za svoje kvalitetno napredovanje kao glazbenica-dodaje.

Poziva stoga ljude velikog srca da joj svojom novčanom donacijom omoguće kupovinu takvog instrumenta koji će zadovoljiti sve uvjete potrebne za daljnji studij i napredovanje u glazbi.

-San mi je jednoga dana biti glazbenica koja će se usavršavati kod svjetski poznatih flautista. Želim svirati u orkestrima s kojima ću stjecati iskustva i širiti svoja glazbena znanja te jednoga dana ta znanja prenositi mladim budućim generacijama glazbenika. Također, svojim muziciranjem želim približiti ljudima ljepotu glazbe i pokazati kako glazbom možemo promijeniti svijet usrećujući druge notama ljubavi-zaključila je Lora Likan Kelentrić.

Donirati sredstva ovoj mladoj i perspektivnoj Velikogoričanki možete putem stranice GoGetFunding - ovdje.

Podijeli