Novosti Sport Događanja

Glumci amateri iz cijele županije sastaju se u Buševcu na 24. Smotri

14.10.2021. / Redakcija

Kazališni amateri Zagrebačke županije susreću se 24. put na svojoj tradicionalnoj godišnjoj smotri, a domaćin je i ove godine Buševec. Tradicija sastajanja gumaca amatera u Buševcu tako se nastavlja te će u Domu kulture, 16. listopada, izvesti 4 kazališne predstave od kojih će stručni žiri birati najbolju.

Program počinje u 10:30 sati kad će nastupiti Max teatar iz Zaprešića s predstavom „Crvenkapica u prometu” nakon čega će pozornicu zauzeti drugi glumci iste kazališne skupine s predstavom San Ivanjske noći. Posjetitelji će također moći pogledati predstave „Fačuk” u izvedbi Zelinskog amaterskog kazališta ZAMKA te „Balkanski špijun” koju će izvesti glumačka skupina Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Najbolja predstava plasirat će se na 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera, godišnju smotru najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala je poticajno djelovanje na razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i razvoj publike te prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija koje djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

Ulaz je besplatan.

Podijeli