°C 23

„Glas iz Sahare“ stiže u Pučko učilište

14.10.2018.

Petar Brnada

U Vijećnici POUVG-a u utorak će Damir Vujnovac održati predavanje „Glas iz Sahare“ na tijekom kojega će vam prenijeti dojmove o prijateljstvu s narodom koji boravi u saharskim izbjegličkim kampovima.

Po povratku iz spomenutih izbjegličkih kampova, Damir Vujnovac pokrenuo je projekt Dječji glas iz Sahare inspiriran nedostatkom tragova dječje kulture i pismenosti naroda Saharawi, te uz pomoć saharske učiteljice Minetu Larabas i hrvatskih prijatelja i izdavača objavio istoimenu knjigu dječjih radova prevedenih na engleski i hrvatski jezik.

-Mnogi se putnici humanitarci odlučuju provesti neko vrijeme među onima koje je svijet zaboravio. Odlazak na Saharski maraton za Damira Vujnovca pretvorio se u prijateljstvo s narodom koji četrdeset godina živi u izbjeglištvu usred najveće pješčane pustinje na svijetu- istaknuo je Croatian Travel Festival.

Predavanja su način da Damir progovori o tim zaboravljenim ljudima kroz fotografije koje je snimio u izbjegličkom kampu i kroz priče o narodu koji strpljivo i miroljubivo čeka svoj povratak kući.

Predavanje će se održati u utorak, 16. listopada, s početkom u 19:00 sati, a ulaz je besplatan.