Novosti Sport Događanja

FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu

20.10.2021. / Redakcija

U Buševcu je u subotu, 16. listopada održana 24. Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije u organizaciji Ogranka seljačke sloge Buševec i Zagrebačke županije, a pobjedu je odnijela predstava "Fačuk" autorice i redateljice Štefice Fanjek u izvedbi Zelinskog amaterskog kazališta "ZAmKa". Kao prethodnih godina i ovaj put se moglo pronaći za svakoga ponešto, od najmanjih uzrasta koji su mogli naučiti kako se ponašati u prometu, preko fenomenalnih komedija koje su publiku nasmijale do suza.

 

Na Smotri su sudjelovale tri dramske skupine s četiri predstave, a osim Zelinskog amaterskog kazališta, natjecali su se i Max teatar s predstavom "Crvenkapica u prometu’’ autorice teksta Marine Kostelac i predstavom Williama Shakespearea "San Ivanjske noći’’ u režiji Maxa Kostelca, te Gradsko kazalište Jastrebarsko čiji su glumci izveli cjelovečernju predstavu "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića u režiji Mije Matasić.

Najbolju predstavu odabrala je selektorica Hrvatskog sabora kulture, profesorica, kazališna kritičarka i teatrologinja Sanja Nikčević, a kazalište ZAmKa pobjedom se plasiralo na 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera, godišnju smotru najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina koja će biti održana u studenom u Vodicama.

FOTO: OSS Buševec

Galerija slika

FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu FOTO Zelinsko amatersko kazalište najbolje na Smotri u Buševcu

Podijeli