°C 13

Folkloraši iz Donje Lomnice i Velike Mlake izvedbom 'žetve' oduševili publiku na festivalu u Albaniji

07.09.2019.

Petar Brnada

Kulturno umjetničko društvo 'Nova zora' iz Donje Lomnice i KUD Velika Mlaka od 31. kolovoza do 3. rujna sudjelovali su na IX. Međunarodnom festivalu folklora koji se održavao u Draču u Albaniji, a s kojega se vraćaju prepuni fantastičnih dojmova i uspomena.

-Na festivalu smo prikazali kulturnu tradiciju našeg Turopolja. Posebnu pohvalu smo dobili od direktora festivala za izvedbu žetve, jer to je bilo posebno, to je tradicijski folklor koji organizator upravo želi uvesti, da i druge zemlje predstave svoju tradiciju uz ples. Predstavili smo Hrvatsku u najboljem svjetlu- kaže nam tajnica KUD-a Nova Zora, Zlatica Krznarić.

U relativno kratkom vremenu njihovog boravka u Albaniji održali su dva nastupa.

-Naša Hrvatska zastava vijorila je na središnjem trgu u Draču, a posebno zadovoljstvo nam je bilo što je puno gledatelja i prolaznika molilo za fotografiranje uz našu zastavu. Prilazili su ljudi i pozdravljali 'bok Hrvati'- prepričavaju naši oduševljeni gosti Drača.

Na festivalu kroz ples i glazbu predstavile su se kulturne tradicije, šarenilo nošnji različitih zemalja kao što je Poljska s dvije grupe, Bugarska s također dvije grupe, Rumunjska, Crna Gora, i naša Hrvatska s dvije grupe kao i brojni zborovi.

-Kroz pjesmu, ples i glazbu ostvarila su se mnoga prijateljstva, grupe su se družile, ostvarili kontakti. Može se zasigurno reći da takvi festivali i susreti su najbolji ambasadori svoje zemlje- zaključuju folkloraši iz Lomnice i Mlake.

Galerija slika

Folkloraši iz Donje Lomnice i Velike Mlake izvedbom 'žetve' oduševili publiku na festivalu u Albaniji Folkloraši iz Donje Lomnice i Velike Mlake izvedbom 'žetve' oduševili publiku na festivalu u Albaniji Folkloraši iz Donje Lomnice i Velike Mlake izvedbom 'žetve' oduševili publiku na festivalu u Albaniji Folkloraši iz Donje Lomnice i Velike Mlake izvedbom 'žetve' oduševili publiku na festivalu u Albaniji Folkloraši iz Donje Lomnice i Velike Mlake izvedbom 'žetve' oduševili publiku na festivalu u Albaniji Folkloraši iz Donje Lomnice i Velike Mlake izvedbom 'žetve' oduševili publiku na festivalu u Albaniji Folkloraši iz Donje Lomnice i Velike Mlake izvedbom 'žetve' oduševili publiku na festivalu u Albaniji Folkloraši iz Donje Lomnice i Velike Mlake izvedbom 'žetve' oduševili publiku na festivalu u Albaniji